Energy Save uttaget till acceleratorprogram i USA

Publicerad: 24 Jun 2024
Skyline är ett program för svenska små- och medelstora företag som erbjuder energi- och klimatlösningar. Energy Save har nu blivit uttaget till att delta i detta program. som drivs av Energimyndigheten och vänder sig till företag med erbjudanden som kan bidra till en energisnålare infrastruktur och som vill etablera sig på den amerikanska marknaden.

- Vi ser positivt på den amerikanska marknaden, och hoppas på att kunna etablera oss på samma effektiva sätt i linje med vår partnerskapsstrategi som vi gjort först i Skandinavien och därefter i övriga Europa. Vårt erbjudande med styrbara och energieffektiva värmepumpar är starkt också i USA, säger Fredrik Sävenstrand vd för ES Energy Save Holding AB.

Energy Save är etablerade i 28 länder genom partnerskap och distributionsavtal, och ser USA som en stor och intressant marknad. Det stöd som Energimyndigheten genom Skyline erbjuder handlar om information om den amerikanska marknaden, men också nätverksmöjligheter med potentiella kunder som till exempel fastighetsägare, projekt- och fastighetsutvecklare i New York.

På plats i New York samarbetar Energimyndigheten med Svensk-amerikanska Handelskammaren och Build Edison, som är en strategisk konsultpartner inom cleantech med lång erfarenhet av att stötta bolag med klimatinnovationer inom fastighet i deras tillväxtresa.

- I och med Inflation Reduction Act har USA lagt grunden för en storskalig omställning av det amerikanska energisystemet. Fastighetssektorn i USA står för en stor del av de klimatpåverkande utsläppen. Precis som i Europa är det avgörande att gå över till klimatsmarta alternativ för uppvärmning av villor och kommersiella fastigheter om det ska vara möjligt att nå de globala klimatmålen, avslutar Fredrik Sävenstrand.

11 Aug, 2024
16th IIR-Gustav Lorentzen Conference
College Park, USA
27 Aug, 2024
China Heat Pump Conference 2024
Shenzhen, Kina
30 Sep, 2024
Interclima
Paris, Frankrike
8 Okt, 2024
Chillventa 2024
Nürnberg, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Svalinn_2024 AQS
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se