Energy Save skapar skalbarhet genom samarbetsavtal med AQ Group

Publicerad: 4 Maj 2022
ES Energy Save Holding AQ Enclosure Systems , ett dotterbolag inom AQ Group, har undertecknat ett samarbetsavtal för serietillverkning av den prefabricerade energicentralen HeatBox Hydro 90 och tillverkning av Plug-in-Modulen har redan inletts i Falköping.

HeatBox Hydro 90 beskrivs göra det möjligt att ersätta platsbyggd installation av värmepumpssystem med en industrialiserad, fabrikskontrollerad och mer rationell tillverkning. Genom tillämpningen av luft/vattenteknologin för värmepumpar säger sig Energy Save ha skapat en mobil och miljövänlig energicentral som öppnar helt nya marknadssegment, exempelvis för miljövänlig uttorkning och uppvärmning under byggnationsfasen. HeatBox Hydro 90 har redan installerats i ett flertal länder och produkten kan vid behov även leverera kyla.

Tillverkningen av Plug-in-Modulen sker i AQ Enclosure Systems anläggning i Falköping. Att sammansättning av modulen sker i Sverige innebär en snabbare process för att gå från produkt- och versionsutveckling mot nya kundapplikationer, till industrialisering samt bättre möjligheter till kontroll under tillverkningen och därmed ökad trygghet.

–  AQ Group har kompetensen, kapaciteten samt den internationella strukturen för att skapa den snabba industrialisering och tillväxt som Energy Save driver. Det fönster som nu öppnats för expansion av vår teknologi, koncept och våra miljöprodukter kan nu utnyttjas fullt ut, säger Fredrik Sävenstrand, VD för Energy Save.

– Energy Save är en typ av kund som vi gärna samarbetar med, där vi kan göra skillnad. Att få medverka till att möjliggöra skapandet av att nya miljövänliga industrialiserade produkter kommer ut på marknaden är mycket viktigt för oss, och i linje med vår egen strategi, säger Jonas Pellgaard, VD AQ Enclosure Systems AB.

Överenskommelsen mellan Energy Save och AQ Enclosure Systems beskrivs ligga i linje med Energy Saves operativa modell som går ut på att samverka med partners för en mer kostnadseffektiv, säkrare och snabbare väg till tillväxt.

Annons
1 Jun, 2022
Frigair
Johannesburg, Sydafrika
28 Jun, 2022
MCE Mostra Convegno Expocomfort
Milano, Italien
5 Jul, 2022
Mega Clima
Lagos, Nigeria
16 Aug, 2022
ARBS
Melbourne, Australien
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se