Energy Save satsar på digitaliseringen inom värmepumpssystem

Publicerad: 6 Jul 2022
ES Energy Save ökar tempot i digitaliseringen av befintliga produkter och koncept. Företaget har startat ett nytt affärsområde, knutit till sig två experter inom digitalisering, och påbörjar nu uppbyggnaden av kapacitet och kompetens inom affärsområdet, via rekrytering så väl som partnerskap.

Vid Energy Saves riktade nyemission i mars 2022 offentliggjorde bolaget att ett av emissionens syften var att finansiera skapandet av ett nytt digitalt affärsområde.

- Digitalisering är en förutsättning för ökad konkurrenskraft, förbättrade marginaler och nya intäktsströmmar. Vi märker redan att det gett oss en starkare positionering mot partners och en ytterligare förstärkt position inom exempelvis grön byggvärme, säger Fredrik Sävenstrand, vd för Energy Save.

Det nya digitala affärsområdet kommer att skapa stor kundnytta genom möjligheter till energiprisoptimering, ökad flexibilitet och så kallad peak-shaving. Förmågor som skapas genom kombination av olika energislag och driftsoptimeringar utifrån ny styrningsintelligens.

Energy Save har engagerat duon Johan Bengtsson och Tobias Kummel, som tillsammans varit medgrundare till en av en av Nordens främsta designdrivna affärsutvecklingsbyråer inom digital transformation. De ska tillsammans accelerera uppbyggandet av bolagets digitala affärsområde. Johan Bengtsson är expert inom UX och produktstrategi medan Tobias Kummel har varit managementkonsult inom IT. Båda valde att investera i Energy Save vid den nyligen genomförda riktade emissionen.

Digitalisering är en drivkraft för att klara av den omställning till grön elektrifiering som Europa står inför.

- Energy Saves hybrida energisystem för värme/kyla svarar mot de villkor och behov som är förknippade med grön elproduktion. Därmed kan Energy Save skapa stor kundnytta och bidra till den flexibilitet som krävs för att skapa balans i elnäten vid en övergång till grön elproduktion, säger Fredrik Sävenstrand.

Annons
16 Aug, 2022
ARBS
Melbourne, Australien
21 Sep, 2022
Refrigeration & HVAC Indonesia
Jakarta, Indonesien
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS Ny annons
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se