Energy Save säljer mobila värmepumpsmoduler till El-Björn

Publicerad: 3 Maj 2023
ES Energy Save Holding AB har, via dotterbolaget ES Systems AB, tecknat ett avtal med El-Björn för leverans av värmepumpsmoduler under 2023 med ett totalt ordervärde på ca 6 miljoner kronor. Avtalet sägs vara en direkt följd av ett flerårigt samarbetsavtal mellan parterna.

Energy Save och El-Björn har under flera år samarbetat inom produkt- och affärsutveckling. Innan dagens avtal hade El-Björn förvärvat fem plug-in moduler för användning på byggarbetsplatser.

- Jag har själv erfarenhet från byggbranschen och har länge sett vilken stor potential det finns för Energy Saves värmepumpsteknik för temporära behov, inte minst när det gäller torkning och byggvärme på byggarbetsplatser. Nu känns det väldigt bra att tillsammans med El-Björn kunna erbjuda vår teknik till byggföretag som vill bygga på ett mer hållbart sätt, säger Niklas Hansson som är projekt- och affärsutvecklingschef på Energy Save.

Avtalet är tecknat mellan Energy Save och El-Björn AB för affärsområdet ePOLE. ePOLE erbjuder hållbara tjänster inom temporära energilösningar och energieffektivisering.

- Vi vill, precis som Energy Save, påverka framtidens energianvändning. Vi på El-Björn har de senaste fem åren intensifierat vårt omvärldsarbete och ett konkret resultat av det är etableringen av vårt nya affärsområde och varumärke ePOLE. Med det här avtalet, intensifierar vi vårt arbete i Sverige, Norge och Finland för att bidra till klimat- och energiomställningen inom fastighets-, bygg- och energisektorn, säger Daniel Segerqvist som är marknads och affärsutvecklingschef på El-Björn.

Avtalet gäller luft/vattenpumpen ES HeatBox Hydro 90 med kapacitet att leverera värme upp till 120 kW. 

10 Okt, 2023
SIFA 2023
Paris, Frankrike
12 Okt, 2023
Refcold India
Chennai, Indien
24 Okt, 2023
European Heat Pump Summit
Nürnberg, Tyskland
25 Okt, 2023
ISK-Sodex
Istanbul, Turkiet
Visa fler händelser
Din ort
AQS
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Kylma
  • Dahl knapp 2022-09

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se