Energimyndigheten testar bergvärmepumpar

Publicerad: 27 Feb 2015
Energimyndighetens Testlab kommer att prova vätska-vattenvärmepumpar, även kallade för bergvärmepumpar. Tillverkare eller generalagenter som är intresserade av att testa sina vätska-vattenvärmepumpar bjuds nu in till att anmäla sina produkter till provningen.

Provningen kommer att utföras av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, på uppdrag av Energimyndigheten. Vilka produkter som kan testas, tidsplan, kostnad och övriga villkor specificeras i en inbjudan till provningen med tillhörande fyra bilagor. 

Myndigheten skriver i ett pressmeddelande att det finns en stor efterfrågan från konsumenter på opartiska, tillförlitliga och jämförbara testresultat. Egenskaper som efterfrågas är energiprestanda, effektivitet, tappvarmvattenproduktion och ljudnivåer. I september 2015 träder energimärkning av värmepumpar i kraft. Endast produkter satta på marknaden innan detta datum testas. 

Inbjudan är öppen för anmälan till och med fredagen den 20 mars 2015. För att provningen ska genomföras krävs minst tre deltagare. Energimyndigheten skriver också att man förbehåller sig rätten att begränsa provningen om antalet anmälningar blir alltför stort.

Mer om testets genomförande och villkor kan du läsa om på Energimyndighetens hemsida

 

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Kylma
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se