En knuff i rätt riktning för bostadsrättsföreningar

Publicerad: 14 Dec 2022
Det finns en stor outnyttjad potential gällande energieffektivisering i bostadsrättsföreningar, många föreningar läcker energi och pengar. RISE har hjälpt Energieffektiviseringsföretagen och Fastighetsägarna att ta fram plattformen Klimatknuffen där föreningar enkelt kan inspirera varandra genom att visa upp goda exempel.

- Klimatknuffen ska ge bostadsrättsföreningar konkret kunskap för att på kort sikt, med relativt enkla åtgärder, minska sin energiförbrukning, säger Anderas Huss från RISE.

Klimatknuffen är ett digitalt verktyg som beskrivs bidra till att skapa transparens och dialog mellan bostadsrättsföreningar för att se till att fler lönsamma energieffektiviseringsåtgärder genomförs. Verktyget utgår från en karta där föreningarna kan registrera sina fastigheter samt genomförda energieffektiviseringsåtgärder. Verktyget ger även föreningarna möjlighet att visa upp vilka installatörer och entreprenörer de har anlitat, vilket kan bli till referenser i närområdet för grannarna. Verktyget uppges handla om att visualisera vad som är gjort i liknande fastigheter i närområdet, och har inte fokus på siffror och kWh. Det är anpassat efter privatpersoner som på ett enkelt sätt ska kunna se hur man i sin förening kan gå vidare med sitt effektiviseringsarbete och med hjälp av vem.

- Goda exempel i närområdet är ett bra sätt att inspirera. Om man sedan även följer upp med konkreta tips och råd hur man tar arbetet vidare, samt erbjuder en möjlighet att kontakta avsändaren med frågor eller funderingar så sänker vi tröskeln ytterligare och kan se till att fler bostadsrättsföreningar energieffektiviserar, säger Annika Marmbrandt, Kommunikationschef på Energieffektiviseringsföretagen.

Du kan hitta verktyget och infromation om det på klimatknuffen.se

11 Aug, 2024
16th IIR-Gustav Lorentzen Conference
College Park, USA
27 Aug, 2024
China Heat Pump Conference 2024
Shenzhen, Kina
30 Sep, 2024
Interclima
Paris, Frankrike
8 Okt, 2024
Chillventa 2024
Nürnberg, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Svalinn_2024 AQS
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se