Efficient Energy och NordCli ingår partnerskap

Publicerad: 16 Aug 2022
Efficient Energy, ett tyskt teknikföretag med fokus på hållbara kyllösningar, har ingått ett partnerskap med Nordcli om distribution och försäljning av deras eChiller på den svenska marknaden. Avtalet omfattar hela företagets portfölj av produkter och tjänster och man kommer att rikta in sig mot energikonsulter, kylspecialister och anläggningsägare.

Sverige beskrivs av båda företagen vara ett föregångsland på många sätt när det kommer till miljöfrågor, landet har bl a legat i toppen av CCPI, Climate protection index, sedan många år tillbaka. I knappt något annat land beräknas CO2-neutralitet uppnås lika snabbt som i Sverige då målet är satt till noll i nettoutsläpp år 2045, fem år tidigare än det övergripande målet för hela EU. Detta tillsammans med den svenska ambitionen att ställa om energisektorn till en mer hållbar sådan skapar många nya affärsmöjligheter, inte minst inom kylsektorn.

- För oss är Sverige en väldigt intressant marknad för våra miljövänliga kyllösningar eftersom landet är något av en pionjär när det kommer till att värna miljö samt att introducera och applicera ny, klimatvänlig teknik. Med Nordcli har vi en erfaren och engagerad partner vid vår sida som på ett kompetent sätt kan föra ut vår klimatneutrala eChiller på den svenska marknaden, säger Laurence Roy, Sales Manager International hos Efficient Energy. Vi kommer dra stor nytta av NordClis erfarenhet och marknadskännedom, vi känner oss säkra på att våra lösningar kommer övertyga svenska anläggningsägare när de tittar på klimatvänliga alternativ, energieffektivitet samt en trygg investering.

- Vi på Nordcli förlitar oss på miljövänliga kyllösningar, de är endast med sådana lösningar som kan klara av att möta klimatmålen och motverka den globala uppvärmningen, tillägger Joakim Andersson, vd för NordCli AB. Konceptet för eChiller är unikt och övertygade oss från start, det erbjuder en oöverträffad lösning för klimatneutral kyla i kombination med en unik energiprestanda. Eftersom kylmaskinerna använder rent vatten som köldmedium påverkas de inte heller av kraven i F-gasförordningen, det är en framtidssäker lösning som vi känner kommer vinna över vilken anläggningsägare som helst i Sverige.

Efficient Energy inledde tillverkningen och försäljningen av sin eChiller-serie under 2018 och säger sig vara den enda leverantören på den globala marknaden som erbjuder en koldioxidneutral kyllösning. Genom att kombinera konceptet med grön el menar man att det blir möjligt för slutanvändarna att uppnå fullständigt klimatneutral kyla och därmed minska sitt klimatavtryck till noll inom detta område.

Konceptet beskrivs använda en teknik kallad Bluezero vilken är den som möjliggör för att använda vatten som köldmedium. Applikationsområden som uppges vara idealt lämpade för konceptet är kyla i datacenter, industrin och luftkonditionering.

På bilden:  Laurence Roy och Joakim Andersson.

Annons
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
17 Nov, 2022
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Stockholm, Sverige
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Ny annons Mitsubishi
  • Ahlsell
  • Dahl knapp 2022-09
  • Kylma
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se