Den energikloka livsmedelsbutiken – ny webbutbildning

Publicerad: 6 Nov 2014
Nu lanseras en webbaserad utbildning för livsmedelsbutiker. Med korta informativa filmer och tydliga schematiska förklaringar får butikerna handfasta råd kring energieffektivisering och hur energiförbrukningen i livsmedelslokaler kan minskas.

– Den energi som går åt till kylning i livsmedelslokaler utgör en betydande kostnad för handlarna. I dagens livsmedelsbutiker ökar dessutom andelen varor som hålls kylda och frysta, vilket ökar behovet av energieffektivisering. Vi välkomnar därför den här typen av informativt lättillgängligt material som kan hjälpa livsmedelsbutikerna att minska energiförbrukningen, säger Pontus Cerin på Energimyndigheten.

 Verktyget lanserades i veckan på ett seminarium arrangerat av Energimyndighetens beställargrupp för livsmedelslokaler – BeLivs. Utbildningen är framtagen under ledning av Energikontoret Regionförbundet Örebro tillsammans med flera medlemmar inom BeLivs. Projektet finansieras av Energimyndigheten.

På BeLivs webbplats  hittar du utbildningen där du enkelt kan registrera dig och få tillgång till materialet kostnadsfritt. Utbildningen vänder sig främst till butikschefer, butikspersonal och kommunala energi- och klimatrådgivare. Till utbildningen hör också tävlingen Årets energiklokaste livsmedelsbutik, en tävling till vilken alla livsmedelsbutiker uppmanas anmäla sig och vara med och slåss om titeln.

Mer information om utbildningen och tävlingen finns på www.belivs.se

Annons
16 Aug, 2022
ARBS
Melbourne, Australien
21 Sep, 2022
Refrigeration & HVAC Indonesia
Jakarta, Indonesien
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS Ny annons
  • Kylma
  • Ahlsell
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se