Danfoss Heat Exchangers öppnar testrigg för propan i Frankrike

Publicerad: 14 Nov 2023
Danfoss Heat Exchangers har gått samman med Danfoss Commercial Compressors för att etablera en in-house testkapacitet för propan. Bakgrunden sägs vara en ökande efterfrågan på naturliga köldmedier och den höga efterfrågan på värmepumpar för bostäder.

- Den nya testanläggningen kommer att påskynda utvecklingen av våra nya lödda plattvärmeväxlare optimerade för naturliga köldmedier. Dessa toppmoderna värmeväxlare kommer att hjälpa våra kunder att uppfylla nya f-gasregler genom att förbättra systemeffektiviteten och minimera mängden köldmedium, vilket kommer att minska koldioxidutsläppen avsevärt, förklarar Kaike Xu, Director, Product Management, Brazed Plate Heat Exchangers på Danfoss.

Den nya testanläggningen är belägen i det ATEX-certifierade laboratoriet i Trevoux, Frankrike.

- Danfoss Climate Solutions stöder övergången till naturliga köldmedier och för våra lödda plattvärmeväxlare är det föredragna köldmediet propan. Genom att etablera den nya testanläggningen är vi nära våra europeiska kunder och kan dra nytta av den starka kunskapen om propan som vi har inom vår kompressorverksamhet. Vi ser fram emot många nya och spännande tester," kommenterade Gregory Touron, Head of RD&E, Brazed Plate Heat Exchangers, Danfoss.

Den nya anläggningen är som sagt belägen i Trevoux  och är dedikerad till testning av lödda plattvärmeväxlare Den beskrivs kompletterar test möjlighetern inom Danfoss Climate Solutions Application Development Centers. Kapacitetsområdeuppges vara 10 till 150 kW och erbjuder testmöjligheter av både förångare och kondensor . Det finns även möjlighet att testa mot vatten och brine.

Foto: Danfoss

Annons
15 Feb, 2024
Acrex India
New Delhi, Indien
26 Feb, 2024
HVAC R Saudi
Riyadh, Saudiarabien
27 Feb, 2024
Warsaw HVAC Expo
Warsawa, Polen
12 Mar, 2024
MCE Mostra Convegno
Milano, Italien
Visa fler händelser
Din ort
AQS
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Dahl knapp 2022-09

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se