Daikin lanserar vätskekylare med R32

Publicerad: 27 Jun 2018
Den nya luftkylda vätskekylaren EWAT-B med köldmedium R-32 ska lanseras i början av juli och är enligt Daikin är den första i sitt slag på marknaden. Den nya serien vätskekylare har scrollkompressor och finns tillgänglig i två olika effektivitetsnivåer och tre ljudnivåer.

Daikin säger sig vara först på marknaden med att lansera en luftkyld vätskekylare med köldmedium R-32, som med ett GWP på 675 endast är en tredjedel så stort som för R-410A. Vätskekylarens SEER (Seasonal Energy Efficient Ratio) har förbättrats med 10 %. Vätskekylaren är helt i enlighet med de effektivitetskrav som gäller i och med den europeiska lagstiftningen (Ecodesign Lot21).

Daikins nya serie vätskekylare har scrollkompressor och finns tillgänglig i två olika effektivitetsnivåer (silver och guld) och tre ljudnivåer (standard, låg och reducerad). Den är fullt kompatibel med Daikin On Site, vilket ger användaren tillgång till fjärrövervakning, systemoptimering och förebyggande underhåll. Master/Slave-funktionen är standard och gör det möjligt att hantera upp till fyra enheter i samma system utan att några externa kontrollenheter behöver anslutas. Om det skulle röra sig om mer komplexa installationer kan Daikin erbjuda sin Intelligent Chiller Manager vilken möjliggör energioptimering och erbjuder ett fullt anpassat kontrollsystem för installationens behov.

Det finns ett flertal tillval tillgängliga till de nya vätskekylarna. Exempel på sådana är inbyggd pump plus-tank för fast eller variabelt flöde, hetgasväxlare eller total värmeåtervinning. Frikylefunktion kommer att finnas som tillval för den större maskinen (180-700 kW). Denna funktion lanseras i september 2018.

Annons
15 Feb, 2024
Acrex India
New Delhi, Indien
26 Feb, 2024
HVAC R Saudi
Riyadh, Saudiarabien
27 Feb, 2024
Warsaw HVAC Expo
Warsawa, Polen
12 Mar, 2024
MCE Mostra Convegno
Milano, Italien
Visa fler händelser
Din ort
AQS
  • Dahl knapp 2022-09
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se