Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Daikin lanserar två nya luft/luftvärmepumpar

Publicerad: 4 Okt 2017
Under hösten lanserar Daikin två nya luft/luftvärmepumpar i den populära X-serien; Caldo XR och Solo XR. De nya produkterna beskrivs vara optimerade för att ge mycket värme när det är riktigt kallt och har köldmedium R32 för energieffektiv och miljövänlig drift.

Caldo XR uppges vara en stark och tyst värmepump med en öppenspis-logik som stänger av kompressorn vid eldning i en öppen spis medan fläktdriften sprider värmen i huset. Värmepumpen är också utrustad med Daikin Flash Streamer som effektivt renar luften och bryter ner virus- och mögelpartiklar.

Nya Caldo XR ger upp till 5 kW värme vid -15C och är optimerad för att ge högsta verkningsgrad. Maskinen har A++ i kyla och värme i SCOP avg climate samt A+ i SCOP cold climate. Caldo finns i två storlekar, XR30 och XR40.

Solo XR beskrivs vara särskilt utvecklad för montering i hallar och entréer. Den låga bygghöjden, endast 286 mm, gör installationen enkel ovanför en dörr eller ett fönster. Fläkthastigheten är optimerad för att ge extra lång kastlängd.

Trots sina kompakta mått presterar Solo XR upp till 4,15 kW vid -15C och har SCOP A++ i avg climate samt A i SCOP cold climate. Solo finns i två storlekar, XR25 och XR35.

De nya värmepumparna från Daikin är utrustade med den senaste generationen Optimised Heating 4 och 4+ teknologin som säkerställer att maskinen presterar minst sin nominella effekt ända ner till -17 respektive -25 grader.

Daikins egenutvecklade och patenterade swing-kompressor med två kammare och färre rörliga delar ger värmepumpen en ännu tystare gång, bättre driftssäkerhet och ökad livslängd. Kompressorn har dessutom ett bredare varvtalsområde än tidigare för ett jämnare klimat.

Avfrostningslogiken tillåter en mycket lång gångtid mellan avfrostningarna vid torr väderlek. Caldo XR och Solo XR har Daikins 3-lagers frihängande värmeväxlare på utomhusenheten och kräver ingen strömslukande värmekabel för avisning.

 

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • knapp
  • Ny annons
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se