Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Daikin lanserar ny bergvärmepump

Publicerad: 25 Apr 2019
Till sommaren kommer Daikin att lansera Daikin Altherma 3 GEO. Pumpen har framledningstemperatur upp till +65°C och en integrerad varmvattentank på 180 liter.

Daikins patenterade swingkompressor ingår och det finns 3-lagersisolering under kompressorn för att minimera vibrationerna. Ljudnivån uppges liggea på 8 dB(A).. Med kontrollpanelen går det att få en överblick över systemet och dess prestanda. Dessutom finns det en LAN-adapter som ger användaren kontroll över inomhusklimatet.

Daikins aktiva kylfunktion beskrivs vidare ha nästan dubbelt så stor kylkapacitet som passiv kyla. Det gör att bergvärmepumpen ska kunna upprätthålla en behaglig inomhustemperatur och hög energieffektivitet samtidigt. Verkningsgraden för aktiv kyla ligger enligt Daikin i paritet med den för passiv kyla – EER upp till 23. Vid aktiv kyla kan man få ut upp till 7 kW även ur grunda borrhål.

Den nya bergvärmepumpen har en löstagbar kompressormodul, vilket innebär att vikten kan reduceras med 70 kg för att underlätta vid transport och service av maskinen. Något annat som ska underlätta är att de flesta installationerna kan göras utan att enheten behöver öppnas. Alla röranslutningar är parkopplade vilket förenklar rördragningen, kopplingsplintarna till givare finns bakom frontpanelen och spänningskabeln, som finns på baksidan, är ansluten till maskinen. Dessutom är anslutning för utomhusgivare och LAN-adapter fördragna till maskinens baksida

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Kylma
  • knapp
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se