Daikin har expanderat sin produktportfölj med Sky Air R32 A-serien.

Publicerad: 31 Aug 2017
Strax före sommaren hölls ett stort lanseringsevent i Bruges, Belgien. Bestående av Sky Air Alpha, Advance och Active-serien har de tre modellerna patenterad teknik som ska säkerställa enkel och snabb installation samt högsta energieffektivitet och minskade driftskostnader för slutanvändare.

Den nya serien är kompakt, med Sky Air Advance och Active aggregat där utedelen är under 1m höga. Med ett utvidgat arbetsområde under alla klimatförhållanden ner till -20 ° C, både vid värmedrift och kyldrift samt med lägre ljudnivå ner till 46 dBA, erbjuder Sky Air A-serien hög designflexibilitet vilket uppges göra den idealisk för kommersiella applikationer, inklusive detaljhandel, kontor och restauranger. 

Daikin beskriver den nya Sky Air A-serien som installatörens vän på plats, aggregaten är förfyllda för upp till 40m rördragning vilket gör installationen mer effektiv. Dessutom, eftersom enheterna nu är upp till 20% lättare, är det lättare att transportera och placera dem på önskad plats vilket är en stor fördel för installatören. Aggregaten har vidare en nyutvecklad utsvängbar frontplåt för enkel åtkomst av komponenter samt enheterna en ny sju-segmentskärm för enkla felavläsningar och en integrerad läckkontrollfunktion. Sky Air A-serien ska på detta sätt vara snabbare att arbeta med i varje steg i installation, uppstart och vid service.

Den nya ersättningstekniken som ingår i alla Sky Air A-serienheter erbjuder ett mer bekvämt och pålitligt sätt att ersätta befintliga aggregat. Daiking har en ny typ av olja som löser upp korrosiva klorjoner, fem hepa filter för maximal partikelreducering och nytt material i expansionsventilens nål som är väldigt restistant mot korrision. Man kan behålla de befintliga rören och ersätta den trasiga anläggningen.

Den nya Sky Air A-serien beskrivs utnyttja energieffektiva och miljövänliga fördelar med R32-köldmediet. Man vill på detta sätt och erbjuda en framtidssäker lösning, samtidigt som man uppnår energieffektivitet på upp till A ++ (SEER upp till 7,72 för Sky Air Alpha-serien) och lägre driftskostnader. Fullständigt med ERP data, det nya sortimentet kommer att levereras med LOT21 data, hela 6 månader före lagstiftningen. Den nya A-serien kommer att ha en högeffektiv swingkompressor, konstruerad och tillverkad speciellt för användning med R32-köldmediet. Samtliga enheter har också köldmediekyla kretskort vilket ger en stabil kylning speciellt vintertid istället för att använda sig av fläkten i utedelen för att kyla kretskortet, vilket resulterar att maskinen går mycket i on/off.

Lanseringsevent i Belgien
På eventet lanserades den nya R32 serien inför 180 kunder från hela Europa där även Daikin Sverige närvarade med sina kunder. Enheterna presenterades med dans och live-trummor av Michael Schack där de tre nya enheterna presenterades som "de nya ledarna kommer till stan".  Daikin öppnade dagen med information om f-gasnedfasningen och den ledarposition Daikin vill ta för att hjälpa marknaden att uppnå detta. Detta följdes av av en intressant paneldiskussion där installatörer från olika länder delade sin syn på ämnen som R-32-installationer, teknisk kyla med Sky Air-enheter och molnkontroller som den intelligenta Tablet Controllern. Dagen avslutades med en interaktiv produktpresentation med detaljer om den nya Sky Air A-serien.

Jimmy Svedin, product manager för Sky Air kommenterar:

- Ett otroligt väl anordnat event och väldigt uppskattat från våra kunder som följde med på eventet. Dom kommande produkterna med R32 visar upp vårt engagemang för miljön och även vilken oöverträffad kompetens Daikin besitter när det kommer till innovation.

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se