Dags för final i Skol-SM i Kyl- & Värmepumpsteknik

Publicerad: 17 Maj 2023
Den 24-25 maj är det dags för finalen i Skol-SM i Kyl- & Värmepumpsteknik. Platsen är Polhemsskolan i Gävle och 14 deltagare från 7 skolor kommer där att tävla i både praktiska och teoretiska moment. Bakom arrangemanget står Svenska Kyl & Värmepumpföreningen (SKVP) och det övergripande syftet är att lyfta fram yrkesutbildningen och sätta fokus på branschens behov av fler duktiga tekniker.

- Trots den allmänna konjunkturen går kyl- och värmepumpsbranschen för högtryck, säger Cecilia Branting. Vi ser ett stort intresse från hushållen att installera värmepumpar, butiker som vill modernisera och energieffektivisera sina kylanläggningar samt fastighetsägare som behöver minska elanvändningen i sina uppvärmnings- och luftkonditioneringsystem. Här kommer våra deltagare att kunna göra en konkret insats i sina kommande jobb och på så sätt verkligen vara med och göra skillnad i alla de klimat- och energiutmaningar vi står inför.

Tävlingen är spridd över två dagar där den första tävlingsdagen kommer ägnas åt teoretiska uppgifter medan de praktiska momenten får ta plats under dag två.

- Den andra tävlingsdagen, med de praktiska inslagen, är öppen för besökare så ta gärna chansen att titta förbi och heja fram finalisterna. Det är ett jättebra tillfälle att visa sitt stöd till våra blivande kyl- och värmepumpstekniker och även få en inblick i hur utbildningen går till på gymnasieprogrammen. 

Gemensamt för alla deltagarna i finalen är att de går en utbildning på VVS- och Fastighetsprogrammet, som syftar till att förbereda dem för ett yrke som kyl- och värmepumpstekniker, och är inne på sitt tredje och sista år där.

Startfältet ser ut så här:
Erik Dahlbersgymnasiet, Jönköping
Damien Hammarström 
Danjal Athnielsson 

Praktiska Gymnasiet, Nyköping 
Tim Karlsson
Leopold Öresjö 

Wendesgymnasiet, Kristianstad
André Waltersson
Jonathan Karlsson

Lindholmens Tekniska Gymnasium, Göteborg 
Anton Åhlberg 
Filip Kling

Finnvedens Gymnasium, Värnamo 
Mikael Berggren
Elliot Wahlin

Jämtlands Gymnasium, Östersund 
Frida Melby
Gabriel Gabrielsson Vestlund 

Polhemssolan, Gävle
Eddie Atterling 
Viktor Westman  

SKVP riktar också ett stort tack sina sponsorer som hjälper till med att sätta branschen på den viktiga yrkeskartan och som bidrar till att göra tävlingen till en ännu bättre upplevelse och ett startskott för eleverna som snart ska börja jobba. Målet med utbildningen blir tydligt konkretiserat på ett mycket bra sätt genom kontakten och dialogen med företagen där de kommer att jobba i framtiden. 

Sponsorer till Skol-SM 2023
-Nordic Climate Group
-Ahlsell
-Insu
-Hurre by Caverion
-Francks Kylindustri
-Garantgruppen

Snabbfakta för besökare:
När: 25 maj, 2023
Var: Polhemsskolan, Gävle
För mer information om tävlingen: Cecilia Branting, SKVP, cecilia.branting@skvp.se

Annons
15 Feb, 2024
Acrex India
New Delhi, Indien
26 Feb, 2024
HVAC R Saudi
Riyadh, Saudiarabien
27 Feb, 2024
Warsaw HVAC Expo
Warsawa, Polen
12 Mar, 2024
MCE Mostra Convegno
Milano, Italien
Visa fler händelser
Din ort
AQS
  • Ahlsell
  • Kylma
  • Dahl knapp 2022-09
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se