Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Dags för Energispaning 2017

Publicerad: 31 Jan 2017
Den 4 maj 2017 blir det Energispaning på Courtyard by Marriott Stockholm. Programmet arrangeras av Svenska Kyl & Värmepumpföreningen och målet är att skapa en mötesplats för såväl installatörer och konsulter som anläggningsägare och leverantörer.

Per Jonasson, vd, för Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, tror att många känner ett intresse för vad kyl- och värmepumpmarknaden har att erbjuda när det kommer till effektivare lösningar. Det har gått två år sedan förra energispaningen och det har hänt en del sedan sist. 

- Inte minst har vi ställts inför en stor utmaning när det kommer till köldmedier, där gamla ska fasas ut och nya ska fasas in. Det senare erbjuder samtidigt en stor möjlighet att minska sina energikostnader genom att samordna köldmediearbetet med en energigranskning av sina anläggningar. Här finns mycket att diskutera och goda exempel att visa på.

Tidigare Energispaning har bjudit besökarna på flera trådar, parallella seminarier, för att på så sätt belysa så många frågor som möjligt och ur olika perspektiv. Den röda tråden är dock konsekvent, fokus på energismartare systemlösningar.

- Att lyfta blicken från den egna verksamheten och låta sig inspireras av andras tankar är både nyttigt och roligt, fortsätter Per. Jag tror särskilt att många installatörer underskattar detta, till viss del förklarat av att man har fullt upp i veckorna. Ändå. Energispaning äger rum vartannat år och jag är fullt övertygad om att det är ett klokt spenderande av sin tid som kommer löna sig flerfaldigt. 

De sista detaljerna i programmet håller som bäst på att spikas och kommer inom kort att presenteras på bl a www.skvp.se Dessutom kommer det att bjudas på en utställning, där ett antal utvalda leverantörer inom olika produktområden, följer upp dagsprogrammet genom att demonstrera vad de har att tillföra.

- Det blir rätt bra med en sådan här utställning, i ett litet och exklusivt format, säger Per. Det vet vi av erfarenhet. Utställningen ligger i anslutning till där vi äter lunch och fikar, så att det blir en okomplicerad miljö att träffas i.

Dagen rundas av med mingel och tilltugg, ett tillfälle att träffa kollegor och diskutera de ämnen som varit uppe under dagen.

- Konceptet är ett opretentiöst och informellt forum där idéer och erfarenheter kan utbytas, avslutar Per. Och när man sedan går hem har man fått en hel del ny kunskap och frågor att fundera på. Det här är verkligen något som alla entreprenörer och installatörer borde ta del av. Jag hoppas innerligt att många tar tillfället i akt.

Mer information om Energispaning 2017 hittar du framöver på www.skvp.se 

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • Kylma
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se