Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Coromatic köper Christian Berg

Publicerad: 28 Apr 2015
Coromatic meddelar idag att bolaget har förvärvat det danska kyl- och ventilationsföretaget Christian Berg. Genom förvärvet utökar Coromatic sin närvaro på den danska marknaden med 40 %.

– Christian Bergs expertkompetens i kombination med deras starka varumärke, adderar stort värde till vår verksamhet och våra kunder i Danmark, kommenterar Anders Tollsten, koncernchef på Coromatic Group. Med Christan Bergs erfarna team kan vi tillhandahålla ett ännu bättre erbjudande inom ramen för kyla och ventilation för våra danska kunder.

Christian Berg har drygt 40 anställda och hade 2014 en omsättning på 60 miljoner danska kronor. Köpet av Christian Berg är det andra större förvärvet som Coromatic genomfört i Danmark under den senaste 18-månadersperioden. Under 2013 förvärvades även specialisten på reservkraft, Artek Teknik med 60 anställda.

– Affären är ett led i vår strategi att stärka vår kompetens på den danska marknaden för att kunna erbjuda ännu bättre helhetslösningar för verksamhetskritisk infrastruktur, fortsätter Anders Tollsten. Dessutom förstärker vi vår serviceorganisation med en ännu bättre geografisk spridning i Danmark.

Idag är upphandlingsprocesserna för infrastrukturprojekt mer komplexa, där kunden ofta vill se en helhetslösning. För Christian Berg innebär därför affären med Coromatic att det blir enklare att delta i sådana upphandlingar.

– Idag är oftast lösningar för kyla med som en viktig del i större projekt säger Kenneth Berg, VD för Christian Berg i Danmark. Tidigare har vi varit beroende av starka partnerskap med andra leverantörer för att kunna vara med i de här affärerna. Genom Coromatic blir det nu mycket enklare att vara med i större upphandlingar, vilket i sin tur gör att vi kan fortsätta växa. 

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • knapp
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se