Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Coromatic går samman med ToP’s

Publicerad: 11 Maj 2015
Coromatic meddelar idag att företaget förvärvat ToP’s El Värme Kylteknik AB. ToP’s är ett serviceföretag med 23 anställda specialiserat på kraft, värme- och kylteknik, främst till datacentermarknaden i Sverige. Bolaget har varit verksamt sedan 1989 och har sitt säte i Tullinge, utanför Stockholm.

– Förvärvet ligger i linje med vår strategi att växa för att fortsatt vara den ledande leverantören av verksamhetskritisk infrastruktur i Norden, säger Anders Tollsten, koncernchef på Coromatic Group. Med ToP’s erfarenhet och expertis förstärker vi vår serviceorganisation i en geografiskt mycket viktig region.

ToP’s verksamhet blir nu en del av Coromatics serviceorganisation och tillsammans kan bolagen nu erbjuda servicekompetens inom ramen för el, värme och kyla i ett större geografiskt område, eftersom ToP’s fortsatt kommer att utgå från sitt kontor söder om Stockholm.

– Vår marknad blir mer och mer komplex, säger Peter Eriksson, grundare och tillika VD för ToP’s. Organisationer som är i behov av lösningar för verksamhetskritisk infrastruktur vill i allt större utsträckning ha allt från en leverantör. Med Coromatic får vi möjlighet till att jobba med fler och större projekt, och kan dessutom erbjuda alla kunder ett bredare utbud av tjänster. Tillsammans kommer vi helt enkelt att ha ett starkare erbjudande.

Efter samgåendet med ToP’s kommer Coromatic att ha 486 medarbetare i Norden. ToP’s ska med sina 23 medarbetare fortsätta att verka som ett eget bolag. Bolaget kommer inom kort att byta namn till Coromatic.

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • Kylma
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se