Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Coromatic förvärvar Sarcir och förstärker serviceorganisationen

Publicerad: 12 Apr 2016
Coromatic förvärvar det Göteborgsbaserade serviceföretaget Sarcir. Förvärvet innebär att Coromatic kraftigt förstärker serviceorganisationen i sydvästra Sverige, samt kompetensen inom telekomområdet där Sarcir är ett av de ledande installations- och serviceföretagen i landet. Bolaget förvärvas från det privatägda investmentbolaget SA Invest AB.

- Vi förstärker nu Coromatic både geografiskt och kompetensmässigt. Sarcirs starka fäste på telekommarknaden är väldigt intressant för oss eftersom det är ett område som växer starkt inom critical facilities, kommenterar Anders Tollsten, koncernchef för Coromatic Group. Framför allt känns det bra att vi nu får en ännu starkare serviceorganisation från Piteå i norr till Malmö i söder.

Sarcir har haft verksamhet på den svenska marknaden sedan 1998. Bolaget har varit inblandat i många projekt genom åren både vad gäller byggnation av infrastruktur till tele- och mobilnäten samt service och underhåll. Spetskompetensen är inom strömförsörjning, reservkraft och kyla av anläggningarna, och bland kunderna finns flera av de ledande telekomoperatörerna. Bolaget har i dagsläget 35 anställda med en geografisk närvaro på ett tiotal orter runtom i södra Sverige.

– Samgåendet med Coromatic känns väldigt naturligt och är drivet av att vi under flera års tid fått förfrågningar om vi kan hjälpa våra kunder med service och underhåll även i de norra delarna av landet, vilket nu blir en möjlighet, kommenterar Antti Piippo, delägare och vd i Sarcir .

Sarcir blir i och med förvärvet en del av Coromatics serviceorganisation, vilket betyder att verksamheten kommer att verka under Coromatics varumärke.

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Kylma
  • knapp
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se