Coromatic förvärvar Kristianstads Kylservice

Publicerad: 5 Maj 2023
Coromatic har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i AB Kristianstads Kylservice med en samlad årsomsättning om cirka 80 miljoner kronor. Förvärvet beskrivs stärka Coromatics erbjudande inom kyla, värme och värmeåtervinning och uppges tillför viktiga kompetenser inom helhetslösningar och teknisk design.

Kristianstads Kylservice med dotterbolagen Karlskrona Kylservice och KylEl i Kristianstad arbetar med kyla, värme, värmeåtervinning, elinstallationer, solcellsanläggningar och laddstolpar främst i Skåne, Blekinge, Småland och Halland. Bolaget som grundades 1957 av Knut Levin och idag har 50 anställda, levererar helhetslösningar med produkter, service och underhåll, i första hand till företagskunder.

Peter Neuberg, vd och koncernchef Coromatic

- Vi ser fortsatt goda tillväxtmöjligheter i de kombinerade verksamheterna. Coromatic har redan nu en bra kundbas och marknadsposition, och med produkter och tjänster från Kristianstads Kylservice i portföljen har vi stora möjligheter att skapa fortsatt tillväxt, fortsätter Peter Neuberg, vd och koncernchef Coromatic.

Vd i Kristianstads Kylservice, Tobias Levin, ser i Coromatic och E.ON starka industriella ägare, vilka ger bolaget större möjligheter att uppnå sina ambitioner.

– Vi känner varandra sedan många år, och vi är övertygade om att detta kan hjälpa oss att ta nästa steg i vår utveckling. Vi får en finansiellt stark ägare som är angelägen om fortsatt positiv utveckling, och vi kan tillsammans med Coromatic erbjuda våra kunder och medarbetare en kontinuitet i hur vi driver verksamheten. Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och från familjens sida känner vi oss trygga med valet att sälja till Coromatic, säger Tobias Levin, vd Kristianstads Kylservice.

Kristianstads Kylservice kommer att utgöra ett dotterbolag till Coromatic. Affären förväntas slutföras under maj månad.

På bilden:Peter Neuberg, vd och koncernchef Coromatic
Foto: Coromatic

Annons
8 Jun, 2023
20th European Conference
Milano, Italien
11 Jul, 2023
Mega Clima
Lagos, Nigeria
21 Aug, 2023
26th IIR International Congress of Refrigeration
Paris, Frankrike
10 Okt, 2023
SIFA 2023
Paris, Frankrike
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Dahl knapp 2022-09

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se