Conny Dyrenäs ny vd för Gebwell Sverige

Publicerad: 15 Jun 2021
Finska Gebwells svenska dotterbolag Gebwell Sverige AB får ny vd. Conny Dyrenäs har valts till ny vd för dotterbolaget, som specialiserar sig på miljövänliga och energieffektiva lösningar för uppvärmning och nedkylning i fastigheter.

Hans företrädare Janne Rahunen kommer i fortsättningen att leda koncernen Gebwell Group. Han är även vd för det finska bolaget. Styrelsen valde Conny Dyrenäs till ny vd i Sverige på sitt möte den 10 juni. Han tillträdde den 14 juni 2021.

– Vi har som syfte att utöka vår position på den svenska marknaden. Hela Gebwell Group är inriktad på stark internationell tillväxt, och i det sammanhanget är en utvidgning i Sverige av stor betydelse. Dyrenäs kommer att svara för en mer målinriktad utveckling av den regionala försäljningen och de regionala funktionerna. Som erfaren vd är han synnerligen kvalificerad för uppgiften, säger Janne Rahunen, vd för Gebwell Group.

Dyrenäs var tidigare vd för Gunnar Karlsen Rör AB.

–Jag är väldigt glad att få möjligheten att arbeta för Gebwell. Det är ett företag inom energisegmentet som erbjuder innovativa lösningar för framtida behov, det passar väl med mina egna värderingar och tankar om den globala energisituationen vi står inför. Jag ser fram emot att, tillsammans med övriga i teamet, bidra till att uppfylla Gebwells framtida planer och mål, säger Dyrenäs.

Gebwell har varit verksamhet i Sverige sedan 2015. I maj slöt bolaget bland annat ett avtal med det svenska energibolaget Kraftringen om leverans av värmepumpar till en geoenergianläggning som ska byggas i Stångby i södra Sverige. Värmepumparna utgör grunden för ett lokalt fjärrvärmesystem, som heltäckande ska värma bostäderna som byggs inom området.

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • knapp
  • Bravida

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se