Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Climeon driftsätter ytterligare geotermisk installation i Japan

Publicerad: 3 Jun 2020
Climeon har driftsatt ännu ett kraftverk i Japan. Det geotermiska kraftverket i Okuhida Onsengo Kansaka är bolagets andra installation i Japan och den första i anslutning till en befintlig onsen, ett traditionellt japanskt spa.

I slutet av april driftsatte Climeon sin första geotermiska installation i Japan, då i form av en Heat Power-modul som återvinner spillvärmen från ett befintligt geotermiskt kraftverk. Nu har bolaget driftsatt även den andra installationen, som ligger i anslutning till ett traditionellt japanskt spa.

- Det är en fantastisk känsla att så nära inpå driftsättningen av det första kraftverket i Japan kunna starta upp även det andra. Trots den rådande globala situationen har teamen på Climeon och Baseload fortsatt arbeta hårt och därför också lyckats genomföra inte bara en, utan två installationer på kort tid, säger Thomas Öström, VD för Climeon. 

Climeon och Baseload Power Japans andra installation ligger i Okuhida Onsengo Kansaka där bolagen har byggt ett geotermiskt kraftverk i anslutning till ett traditionellt japanskt spa, onsen.

- Det här kraftverket är mycket symboliskt för oss då det visar att vår fantastiska tradition av onsen går att kombinera med en grön energiomställning där geotermi har en huvudroll, säger Jack (Masao) Watanabe, President för Climeon Japan K.K.

Japan är en av Climeons högst prioriterade geografiska marknader på grund av de goda förutsättningar för geotermisk elproduktion som finns i landet. Enligt International Renewable Energy Agency (IRENA) ligger mer än hälften av Japans geotermiska resurser kring nationalparker eller nära landets 27 000 varma källor. I flera århundraden har kommunala bad och varma källor, onsen, varit en viktig del av den japanska kulturen. Många markägare på landsbygden i Japan har dock kämpat för att hitta ett kommersiellt användningsområde för deras mark eftersom intäkterna från spa-verksamheten har varit vikande i flera år. Genom Climeons små och diskreta kraftsystem har dessa spa-ägare nu möjlighet att få en ny inkomstkälla, utan att skada de varma källorna eller naturen, samtidigt som de bidrar till landets gröna energiomställning.

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Kylma
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se