Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Caverion övertar drifts- och underhållsansvaret för sjukhusfastigheter

Publicerad: 17 Maj 2016
Caverion och Locum har tecknat avtal för totalt sjutton sjukhus, närsjukhus och vårdcentraler i Södra, Centrala och Norra Stockholm. Uppdraget omfattar bland andra Landstingshuset, Sollentuna-, St. Eriks-, Rosenslunds-, Maria-, Nacka- och Handens Sjukhus.

Avtalet är ett Managed Operationsavtal vilket innebär att Caverion tar ett totalansvar över fastigheternas drift och underhåll. Detta inkluderar tillsyn, skötsel samt dygnet runt beredskap och felavhjälpning men även långsiktiga insatser i form av förbättringar av energieffektiviteten.

- Locum är nöjda över att ha upphandlat ett avtal som kommer att ge en hög servicenivå till ett konkurrenskraftigt pris, säger Magnus Colling, upphandlingschef Locum.

-Det är naturligtvis glädjande att en av våra större kunder har valt att utöka ett redan omfattande samarbete. Jag är övertygad om att våra tidigare erfarenheter från bland annat Karolinska Universitetssjukhuset i Solna ska komma till stor nytta även i det här uppdraget och att vi kommer att fortsätta leverera hög kvalitet till en viktig samhällsaktör, säger Thomas Lundin, VD Caverion Sverige.

Avtalet omfattar även ansvar för fastigheternas brandskydd, elsäkerhet och medicinska gaser. Detta i kombination med sjukhusmiljöernas komplexitet ställde höga krav på tillgång till specialistkompetenser som fastighetsingenjörer, energiingenjörer samt koordinering och projektledning.

Den totala golvytan beräknas till cirka 260 000 m2 och avtalet sträcker sig över fem år från den första juni 2016 med en option på ytterligare tre år. Värdet beräknas till minst 100 miljoner SEK under de första fem åren.

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • Kylma
  • knapp
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se