Caverion och Sollentuna kommun har tecknat avtal värt 57 miljoner

Publicerad: 10 Maj 2016
Caverion och Sollentuna kommun har tecknat avtal om tillsyn, skötsel, drift och avhjälpande underhåll på ett sjuttiotal offentliga byggnader i kommunen. Avtalet omfattar exempelvis skolor, daghem och idrottshallar men även kulturminnesskyddade byggnader som Edsbergs Slott.

Avtalet sträcker sig över fyra år med start den 1 oktober 2016 och med option på förlängning i ytterligare två+två år. Den totala bruttogolvytan beräknas till cirka 170 000 m2 och värdet beräknas till cirka 57 miljoner SEK de första fyra åren.

- Utöver ansvaret för ett stort antal offentliga byggnaders livscykler har vi även fått förtroendet att säkerställa att kommunens skolelever vistas i en optimal inomhusmiljö och att kulturbyggnader av högt historiskt värde bevaras. Jag är övertygad om att vi kommer leverera hög kvalitet i enlighet med kundens mål och förväntningar och ser fram mot ett långt och ömsesidigt givande partnerskap, säger Thomas Lundin, VD Caverion Sverige.

Avtalet är ett så kallat Managed Operations avtal vilket innebär att Caverion tar det övergripande ansvaret för fastigheternas underhåll, drift och utveckling. I avtalet ingår ambitionsmål för kostnadsreducerande aktiviteter, ökad energieffektivitet och entreprenadutveckling. De teknikområden som omfattas är värme, sanitet, ventilation och luftbehandling, kyla, el samt säkerhet och brandskydd.

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se