Caverion inleder internationellt samarbete med ClimaCheck

Publicerad: 2 Mar 2023
Ett internationellt partnerskap mellan Caverion och teknikföretaget ClimaCheck inleds. Caverions befintliga lösning för automatisering av kyl- och värmepumpsystem, Caverion iTop, kommer att använda ClimaChecks teknik för att analysera data och förbättra energieffektiviteten för Caverions kunder.

Caverions kylautomatiseringslösning Caverion iTop används i hundratals detaljhandelsbutiker, fastigheter och logistikcenter runt om i Norden.

- Att spara energi och fatta energismarta beslut är en viktig prioritering för alla våra kunder. Med hjälp av ClimaCheck kan vi erbjuda våra kunder verifierade, detaljerade analyser och faktabaserade råd för att kyl- och värmepumputrustningen ska nå optimal prestanda. Vi ser stora möjligheter i det här partnerskapet, som kommer att bidra till att skapa hållbara effekter för våra kunder, säger Kari Sundbäck, chef för tjänster, lösningar, digitalt och hållbarhet på Caverion. 

Bland annat mäter ClimaChecks lösning effektiviteten av och prestandakoefficienten (COP) för kylsystemet. Kunderna kan därmed använda de ”ClimaCheck-verifierade" analysresultaten för att ta bättre beslut, till grund för energibesparingar och klimatmål.

- ClimaCheck analyserar de data som samlas in av Caverions automationsteknik för att utföra verifieringen utan att kräva ytterligare komponenter eller besök på plats. Caverion är vår första partner som kan leverera den integrerade molnbaserade automationslösningen samt tjänster för energiprestanda för att säkerställa att kylutrustningen fungerar optimalt under hela sin livslängd, säger Niklas Berglöf, vd ClimaCheck.

Annons
Annons
16 Apr, 2024
HVAC & Refrigeration Live
London, Storbritannien
21 Apr, 2024
11th Asian Conference on Refrigeration and Air Conditioning
Jeju, Sydkorea
23 Apr, 2024
Nordbygg 2024
Stockholm, Sverige
21 Maj, 2024
Meda Clima
Lagos, Nigeria
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Svalinn_2024 AQS
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Knapp april

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se