Caverion förvärvar Refrigeration Solutions-verksamheten av Huurre Group

Publicerad: 29 Okt 2019
Caverion har tecknat ett avtal om förvärv av Refrigeration Solutions-verksamheten av Huurre Group Oy. Verksamheten som ska förvärvas beskrivs som en ledande leverantör av energieffektiva CO2-baserade kylsystem och relaterade kylautomationslösningar. Refrigeration Solutions har verksamhet i Finland och Sverige.

År 2018, uppgick verksamhetens omsättning till 48 miljoner euro, varav 30 miljoner euro genererades i Sverige och resten i Finland. Huurre Refrigeration Solutions har tre affärsenheter: Services, Refrigeration Projects och relaterad Automation. Services-verksamheten stod för något över hälften av den totala omsättningen 2018. Huurre Refrigeration Solutions sysselsätter 138 anställda i Sverige och 134 i Finland. Produktutvecklingen och produktionen är centraliserad i Finland. 

Huurre Refrigeration Solutions utvecklar, tillverkar och levererar nästa generations CO2-baserade kylsystem och intelligenta digitala automationsteknologier för att övervaka och kontrollera komplexa kyllösningar. Automationsutbudet möjliggör fjärrstyrning och förebyggande underhåll av kylsystemen. Verksamhetens viktigaste kundsegment är detaljhandel, industri och logistik. Företaget erbjuder underhåll av alla varumärken inom kylteknik i båda länderna. 

- Vi är mycket nöjda med det starka intresset för Huurre-verksamheten. Transaktionen representerar ett positivt steg i den planerade avyttringen av Huurre Groups divisioner. Vi tror att Caverion kommer att vara en utmärkt partner för att fortsatt stödja Huurres kunder och anställda, säger Jóhann Reyndal, styrelseordförande i Huurre Group Oy.

- Förvärvet stöder vår tillväxt inom Service och stärker vårt utbud inom kyla. Butikskyla är ett område inom kyla som kräver specialkompetens och som påverkas av faktorer som miljölagstiftning och krav på energieffektivitet. Denna affärsverksamhet kompletterar Caverions nuvarande kyltjänster ytterligare efter förvärvet av Jetitek förra året. Vi värdesätter kunskapen hos medarbetarna på Huurre Refrigeration Solutions, som medför nya möjligheter inom design och konstruktion av energieffektiva och miljövänliga lösningar. Efter förvärvet slutförts kommer vår totala omsättning inom kyla, inklusive kylteknik, att uppgå till cirka 130 miljoner euro, vilket gör det till en av spjutspetsarna inom våra smarta lösningar. Vi välkomnar varmt våra nya kollegor. Ni och er expertis kommer att vara en viktig del av vårt team, säger Thomas Hietto, vice vd och chef för affärsenheten Service vid Caverion.

Transaktionen måste godkännas av Konkurrensverket. Värdet på transaktionen uppges inte. Köpeskillingen kommer att betalas kontant.

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se