Carrier lanserar ett nytt utbud av digitala BluEdge-tjänster för HVAC-kunder i Europa

Publicerad: 16 Dec 2021
Carrier fortsätter att investera i digital teknik för att bättre tillgodose behoven hos kunder inom Commercial HVAC världen och därmed kunna bidra till sundare, säkrare och effektivare fastigheter. Som ett led i detta lanserar Carriers Commercial Service-avdelning i Europa ett nytt utbud av tjänster i olika nivåer som ett komplement till den befintliga BluEdge-plattformen: BluEdge Digital.

Det nya digitala utbudet fungerar som ett tillägg till de befintliga BluEdge-serviceavtalen. Det innebär att
kundernas utrustning ansluts till Carriers molnbaserade IoT-plattform där kunderna får tillgång till avancerade analyser och kunskap som snabbt kan omsättas i handling genom visualisering, rådgivning och optimering av maskinernas status och livslängd. 

Det nya digitala utbudet är en utökning av Carriers befintliga servicemodell BluEdge med tre olika åtkomstnivåer till BluEdge Digital. På den första nivån, BluEdge Digital Core, ingår uppkoppling för att  övervaka all utrustning med driftbilder, larm och varningar.BluEdge Digital Enhance ger tillgång till experter som på distans analyserar data- och prestandatrender för all uppkopplad HVAC-utrustning. BluEdge Digital Elite ingår i ett komplett BluEdge Elite-fullserviceprogram för att förutse eventuella problem och  minska driftavbrotten med rekommendationer för förebyggande underhåll, prediktiv analys och  vibrationsövervakning för att optimera samtliga resultat och hålla utrustningen i toppskick.

-I och med lanseringen av den avancerade BluEdge Digital-lösningen frigör vi ett inkrementellt värde för våra kunder som går väl i linje med de föränderliga och varierande kraven på vertikala marknader som till exempel hälso- och sjukvård, kommersiella fastigheter, skolor, hotell med mera, säger Andrew Paddock, chef för Carriers HVAC Europe Service. Vi har lyssnat på kundernas önskemål om att kunna dra nytta av digital teknik. Den här nya plattformen ingjuter förtroende hos våra kunder genom att öka effektiviteten samtidigt som den erbjuder lösningar som ger en stark avkastning på investering.

BluEdge Digital lanserades i Nordamerika tidigare i år och hundratals kunder använder redan de första uppkopplade tjänsterna. En kommunal verksamhet i USA lyckades till exempel undvika en dyr och tidskrävande översyn tack vare tidig upptäckt av ett fel i en av deras 10 vätskekylare. Tack vare  vibrationsanalys konstaterades anledningen till problemet och serviceteamet vidtog de åtgärder som krävdes, utan något driftstopp och till en mycket lägre kostnad. Det ledde till att kunden tecknade ett femårigt serviceavtal med BluEdge Digital Core-funktionerna för att slippa den här typen av problem i  framtiden.

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ny annons
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se