Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Bravida tar stort sjukhusuppdrag i Tromsö, Norge

Publicerad: 1 Okt 2015
Universitetssjukhuset i Tromsö, Norge, byggs ut för att förstärka positionen som regionens främsta sjukhus och för att bli nationellt ledande inom diagnostik, behandling, undervisning och forskning. Bravida har fått uppdraget att installera el, vs och ventilation till ett ordervärde av cirka 280 miljoner norska kronor.

Projektet består av anpassning av befintliga byggnader, utbyggnad av en existerande flygel och uppförande av en ny flygel samt två nya mellanbyggnader. Byggnaderna kommer att inrymma polikliniker, akutmottagningar, operationsavdelningar, intensivvård, övervakning, laboratorier, administrativa funktioner och tekniska rum.

– Vi har precis avslutat det omfattande installationsarbetet på det nya Östfold-sjukhuset i Norge där vi installerat el, vs, ventilation och säkerhet. Teknik- och konstruktionsmetoden för det här projektet är densamma som användes i Östfold. Det gör att vi kan använda oss av våra erfarenheter både från det projektet och andra sjukhusprojekt vi genomfört. Det nya uppdraget stärker även vår vs- och ventilationsverksamhet såväl regionalt som nationellt i Norge, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef i Bravida.

Generalentreprenören för projektet är Consto AS. De sätter högt värde i att projektet håller tidplaner samt lever upp till överenskommen kostnad och kvalitet.

– Bravida kommer att ha ett stort fokus på planering och logistik så att den värdeskapande tiden i projektet blir så stor som möjligt, samt att vi installerar på ett effektivt sätt. Det är viktigt för oss att våra medarbetare arbetar på en säker arbetsplats, därför står arbetsmiljön alltid i fokus för oss, säger Tore Bakke, divisionschef Bravida Norge.

Planeringsarbetet pågår för närvarande och projektet ska vara redo för provdrift 1 november 2017

(Foto:  Foto: Jan Fredrik Frantzen, UNN)

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Kylma
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • knapp
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se