Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Bravida köper Björnbergsgruppen

Publicerad: 2 Jun 2016
Bravida förvärvar Björnbergsgruppen i Stockholm. Företaget, som är en av de ledande aktörerna inom värme och sanitet (vs) i regionen, har cirka 170 anställda och en omsättning om cirka 290 miljoner kronor.

Köpet omfattar samtliga aktier i Björnbergsgruppen, inklusive de fyra rörelsebolagen AB CJ Björnbergs, Björnbergs Industri AB, Effektrör AB och Ejnar Björklunds Rör AB.

– Detta är ett strategiskt viktigt steg för Bravida. Verksamheten kompletterar Bravida på ett mycket bra sätt. Förutom en starkare position i Stockholm och Mälardalen, två områden med hög tillväxt, får vi ett betydande tillskott av kompetens inom vs-området. Dessutom stärker vi vår roll som leverantör till den svenska industrin, säger Mattias Johansson, vd och koncerchef i Bravida.

Säljare är det åländska investeringsbolaget Evolver Investment Group Ab samt ett antal ledande befattningshavare och nyckelpersoner inom Björnbergsgruppen.

– Affären är ett viktigt erkännande för det framgångsrika utvecklings- och konsolideringsarbete som utförts inom Björnbergsgruppen de tre senaste åren. Det är med glädje och stolthet vi nu överlåter ägarrollen till en av Nordens ledande installationsaktörer. Vi ser Bravida som en optimal ny ägare för Björnbergsgruppen, säger Erik Flodin, partner hos Evolver Investment Group och styrelsemedlem i Björnbergsgruppen.

– Med Bravida som ny ägare får vi nu ett betydligt starkare totalerbjudande och därmed större möjligheter att skapa värde för våra kunder, samtidigt som våra medarbetare får möjlighet att fortsätta att utvecklas inom bolaget, säger Anders Mattsson, vd och koncernchef i Björnbergsgruppen.

Bravida förvärvar initialt 79 procent av aktierna och resterande andel inom 2,5 år. Förvärvet kräver godkännande av Konkurrensverket. Tillträde beräknas ske per den 1 juli.

(Från vänster: Greger Gunnarsson (Bravida), Patric Lindberg (Björnbergsgruppen), Anders Mattsson (Björnbergsgruppen), Filip Bjurström (Bravida))

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ahlsell
  • knapp
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se