Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Bravida får multidisciplinära uppdrag när Västerås stad satsar på gymnasieskolor

Publicerad: 18 Maj 2017
Västerås stad satsar nu på förbättrade lokaler för två av sina gymnasieskolor. I projekten har Bravida fått i uppdrag att utföra samtliga installationer, till ett ordervärde om totalt 45 miljoner kronor.

Hotell- och restauranggymnasiet Tranellska kommer inom kort att inrymmas i ett före detta hotell, som ska konverteras till undervisningslokaler av Bygg-Essen. Samtidigt kommer Nordikon att uppföra en ny byggnad på idrottsgymnasiet Widénska, för bland annat idrottsaktiviteter och kemilektioner. Bravida har fått i uppdrag att utföra samtliga installationer i de tekniktäta skolbyggnaderna – el, vs, ventilation, kyla och automation.

– Det är roligt att få jobba med alla disciplinerna samtidigt. Vi lägger stort fokus på att få jobbet att flyta på smidigt och att samspelet mellan alla parter ska bli bra. Dessutom känns projekten viktiga, det handlar ju om att skapa en bra skolmiljö för våra ungdomar, säger Bengt-Åke Rosengren, avdelningschef på Bravida el i Västerås.

På hotell- och restaurangskolan Tranellska kommer kök, bageridelar och kylrum att få stort utrymme, vilket ställer stora krav på installationerna. På idrottsskolan Widénska blir det större fokus på styr och automation av till exempel belysning och klimatstyrning.

– I den här typen av lokaler spelar installationerna en stor roll för slutresultatet. Vi har tidigare arbetat med Bravida i ett liknande projekt på en gymnasieskola, och där fungerade samarbetet utmärkt. Därför känns det nu tryggt att ha Bravida som samarbetspartner när vi bygger nytt på Widénska, säger Jesper Forsberg på Nordikon.

Projektet på Tranellska har redan börjat, medan Widenska startar efter sommaren. Båda har planerad slutleverans under hösten 2018. Totalt kommer projekten att sysselsätta cirka 15-20 medarbetare från Bravida.

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Kylma
  • Ahlsell
  • knapp
  • Ny annons
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se