Bosch investerar 100 miljoner euro för att öka produktionen av värmepumpar

Publicerad: 6 Nov 2023
Drygt 100 miljoner euro, så mycket kommer Bosch att investera i laboratorier, produktionsbyggnader och produktionslinjer för värmepumpar i Aveiro, Portugal, fram till 2026. Det är en del av en omfattande satsning som Bosch gör på värmepumpar, sammanlagt handlar det om en miljard euro som kommer att investeras i expansionen av det europeiska utvecklings- och produktionsnätverket fram till 2030.

Företaget planerar att bygga nya laboratorier, två produktionsbyggnader och ytterligare produktionslinjer för värmepumpar. Detta uppges komma att skapa flera hundra nya arbetstillfällen på platsen på medellång sikt. Tillsammans med Eibelshausen i Tyskland och Tranås i Sverige beskrivs Aveiro vara en viktig plats i Boschs europeiska utvecklings- och produktionsnätverket för värmepumpar. 

- Vi investerar nu i att utveckla och tillverka våra värmepumpar för att säkerställa att vi kan öka produktionen i den takt som krävs. Bosch siktar på en ledande position på den internationella marknaden för värmepumpar, vilket är varför vi gradvis bygger upp våra aktiviteter inom detta område, säger Christian Fischer, vice ordförande för Bosch-styrels som är ansvarig för företagets energi- och byggteknik samt konsumentvarusektorer.

- Vi följer en långsiktig strategi för vår Home Comfort-division. Vi vill att våra hållbara produktlösningar ska hjälpa konsumenter att leva ett bekvämt och klimatvänligt liv, tillägger han.

Annons
15 Feb, 2024
Acrex India
New Delhi, Indien
26 Feb, 2024
HVAC R Saudi
Riyadh, Saudiarabien
27 Feb, 2024
Warsaw HVAC Expo
Warsawa, Polen
12 Mar, 2024
MCE Mostra Convegno
Milano, Italien
Visa fler händelser
Din ort
AQS
  • AQS Produkter
  • Dahl knapp 2022-09
  • Ahlsell
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se