BlueBox Geyser Sky - reversibla värmepumpar med R290

Publicerad: 2 Jun 2022
Swegon fortsätter att fokusera på hållbara kyl- och värmelösningar. Nu lanserar man modellserien BlueBox Geyser Sky R0 med naturligt köldmedium Propan R290 med GWP 3.

De reversibla värmepumparna har som standard frekvensstyrd scrollkompressor, elektronisk expansionsventil samt BlueThink-styrplattformen med en enkelt manövrerbar touchskärm på 4,3”. Geyser Sky uppges kunna leverera utgående värmebärartemperaturer upp till 78°C och bibehåller en framledning på 60°C ända ner till -20°C omgivande temperatur och beskrivs därför lämpa sig i applikationer för uppvärmning men även för varmvattenproduktion med integrerad styrning i nordiskt klimat.

Enheterna har Eurovent-certifierad effekt- och ljuddata och finns i tre effektstorlekar från ca 20 till 30 kW. De beskrivs därmed bli ett bra komplement till tidigare lanserade Titan Sky R0 med samma köldmedium som tar vid i effektstorlekarna från 30 upp till 200 kW.

Med en hög säsongverkningsgrad SCOP upp till 4,80 kan man enligt Swegon även reducera anläggningens totala CO2-påverkan – TEWI. Enheterna är utrustade med designade med ATEX-klassade komponenter, har säkerhetsfunktioner såsom läckagedetektor samt nödventilation med hänsyn till A3 brandklass.

Då de är reversibla uppges de med fördel kunna användas mot exempelvis mot ett kombibatteri till ventilation och specificeras med tillval såsom energieffektiva pumpmoduler samt för Swegons SMARTLink+ gränssnitt för behovsstyrd drift och energibesparing tillsammans med Swegon Gold RX till den mindre kommersiella fastigheten.

Annons
28 Jun, 2022
MCE Mostra Convegno Expocomfort
Milano, Italien
5 Jul, 2022
Mega Clima
Lagos, Nigeria
16 Aug, 2022
ARBS
Melbourne, Australien
21 Sep, 2022
Refrigeration & HVAC Indonesia
Jakarta, Indonesien
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Ny annons AQS Mitsubishi
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se