Bitzer uppgraderar semihermetiska kolvkompressorer med ny IQ-Modul

Publicerad: 6 Feb 2024
Sedan början av året har Bitzers fabrik i Schkeuditz ersatt kompressorskyddet, SE-B3, för sina semihermetiska Ecoline kolvkompressorer i C3-serien med CM-RC-02, den nya generationen av Bitzer IQ-Module.

IQ Module beskrivs förenkla och optimera installation, drift, underhåll och eftermontering av kompressorer för kyl-, luftkonditionerings- och värmepumpssystem.

Förutom att övervaka kompressorns viktigaste driftsparametrar kan modulen även styra motorskyddet och oljevärmaren och hålla ett öga på hetgastemperaturen och oljetillförseln. Högtrycksvakten kan anslutas direkt till kompressormodulen.

Ytterligare funktioner som ingår i utbudet av tilläggstjänster för Bitzer kolvkompressorer – till exempel kapacitetskontroll, övervakning och reglering av oljenivån samt vätskeinsprutning – kan anslutas till IQ Module.

Det finns tre extrakort som tillval att välja mellan, var och en med olika funktioner. Med IQ Module kan de komponenter som valts i kombination med kompressorn beställas föranslutna, konfigurerade och testade av fabriken, vilket ska förenkla installationen i systemet och minska den tid som krävs för produktion, felsökning och idrifttagning. Dessa kort kan läggas till för kompressorer med IQ Module CM-RC-02 även efter leverans.

Annons
Din ort
AQS Svalinn_2024
  • Kylma
  • Ahlsell
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se