Bildeve byter till geoenergi för kyla och värme

Publicerad: 19 Maj 2017
Just nu slutförs arbetet med geoenergi på Bildeves anläggning i Helsingborg. Malmberg har där levererat en totalentreprenad med design, borrning och installation av energicentral. Nu byter Bildeve även till geoenergi på deras filial i Landskrona. Det blir Malmberg som utför också denna.

Bildeves anläggning i Landskrona är till storleken mindre jämfört Helsingborg men principerna blir identiska. Det nuvarande fjärrvärmesystemet och den gamla komfortkylan ersätts helt av det nya geoenergisystemet. Det kommer förse anläggningen med värme, varmvatten och komfortkyla.

Service- och verkstadsdelen bestyckas med ett nytt kyldistributionssystem vilket gör att personalen kommer få ett bättre inomhusklimat. Med denna åtgärd kommer kylbehovet i fastigheten öka men den totala energikostnaden kommer minska drastiskt, eftersom frikylan från berget har upp till 1:40 i effektivitet. Det vill säga att för varje kWh tillförd el levereras 40 kWh komfortkyla. Andra fördelar med systemdesignen är att kylmedelkylare på tak undviks.

Borrningen av 13 energibrunnar med 200 m djup vardera påbörjas i slutet av maj månad och hela geoenergianläggningen planeras vara driftsatt under hösten 2017.

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se