Beijer Ref och Bitzer förlänger och utökar sitt partnerskapsavtal

Publicerad: 15 Maj 2024
Beijer Ref och Bitzer har förlängt sitt samarbetsavtal med ytterligare tre år. De båda företagen säger att de kommer att fortsätta fokusera på att stödja sina kunder i att hitta hållbara lösningar. Bland annat ska man under de kommande åren ömsesidigt arbeta för att öka cirkulariteten för Bitzers produkter.

Bitzer och Beijer Ref har haft ett starkt samarbete under många år. Nyligen förnyade båda företagen sitt kontrakt och kommer med det att fördjupa sitt partnerskap under de kommande tre åren. Bitzer levererar kyl- och luftkonditioneringskomponenter med fokus på EMEA (Europa, Mellanöstern, Afrika) och Asien-Stillahavsområdet till Beijer Ref. Dessutom ger Bitzer stöd till Beijer Ref genom utbildnings- och utbildningsinitiativ för sina kunder.

Martin Büchsel, Chief Sales and Marketing Officer på Bitzer:

- Detta starka partnerskap ger olika fördelar för våra slutkunder över hela världen: en bred produktportfölj, stark regional tillgänglighet kombinerat med professionellt stöd på marknaden och framför allt hållbara lösningar.

Simon Karlin, Chief Operating Officer EMEA på Beijer Ref, kommenterar:

- Bitzer är känt för sitt omfattande produktsortiment, vilket är viktigt för Beijer Ref. Vårt långvariga partnerskap sträcker sig över flera år, vilket visar vår erfarenhet av att arbeta tillsammans. Bitzer ligger i framkant av innovativa och tekniska lösningar baserade på naturliga köldmedier. Tillsammans med vårt gemensamma engagemang för hållbarhet kan vi kombinera deras erbjudanden med våra OEM-produkter, vilket ger breda lösningar för en bättre framtid.

Framöver kommer man fokusera på att bland annat minska CO2-utsläpp genom initiativ för cirkulär ekonomi

- Tillsammans strävar vi efter att hjälpa våra kunder att upptäcka hållbara lösningar och minska CO2-utsläppen, utöver användningen av naturliga köldmedier, säger Martin Büchsel. Bitzer och Beijer Ref har redan framgångsrikt genomfört ett projekt för att eliminera förpackningsavfall för leveranser till sin OEM-tillverkningsanläggning SCM Frigo. Under de kommande åren har båda parter kommit överens om att ömsesidigt arbeta för att öka cirkulariteten för Bitzer-produkter. Syftet med satsningen är att erbjuda kunderna kyl-, luftkonditionerings- och värmepumpslösningar som är miljömedvetna och resurseffektiva.

På bild, från vänser: Matthieu Rousseeuw (Category Director hos Beijer Ref), Simon Karlin (Chief Operating Officer EMEA hos Beijer Ref), Martin Büchsel (Chief Sales and Marketing Officer hos BITZER) samt Erik Bucher (Vice President Sales EMEA hos BITZER)

Annons
21 Maj, 2024
Meda Clima
Lagos, Nigeria
28 Maj, 2024
ARBS 2024
Syndey, Australien
29 Maj, 2024
14th IIR Conference on Phase-Change Materials and Slurries for Refrigeration and Air Conditioning
Paris, Frankrike
10 Jun, 2024
ATMOsphere America Summit 2024
Washington DC, USA
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Svalinn_2024
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se