Beijer Ref genomför två nya förvärv i Oceanien

Publicerad: 16 Dec 2021
Beijer Ref har tecknat två nya avtal om att förvärva Clima Solutions, en HVAC-distributör baserad i Auckland, Nya Zeeland, och Patton Albury, en HVAC/R-grossist baserad i Albury, Australien.

Clima Solutions är en distributör som tillhandahåller kylaggregat samt tillhörande utrustning och industriella applikationer till HVAC-marknaden. Genom sin lokala ingenjörs- och designexpertis uppges Clima Solutions erbjuda effektiva och miljövänliga lösningar som är optimerade för olika typer av köldmedier med ett lågt GWP-värde. Med över 17 års erfarenhet på marknaden har Clima Solutions en meritlista som inkluderar flygplatser, sjukhus, hotell och kontorsbyggnader. Deras årliga omsättning uppgår till cirka 35 miljoner kronor. Clima Solutions kommer att integreras i Beijer Refs nuvarande organisation på Nya Zeeland.

Beijer Ref är också glada att kunna meddela att de nu har slutfört förvärvet av de utestående aktierna (40%) i Patton Albury. Patton Albury erbjuder ett brett sortiment av högpresterande och energieffektiva produkter. Deras årliga omsättning uppgår till cirka 30 miljoner kronor och bolaget kommer att integreras i Beijer Refs nuvarande organisation i Australien. Båda förvärven kommer att ha en mindre påverkan på Beijer Ref-koncernens resultat och ställning.

Christopher Norbye, CEO Beijer Ref, kommenterar:
- Jag är mycket glad över att kunna välkomna Clima Solutions och Patton Albury till Beijer Ref-koncernen. Det finns starka synergier mellan Clima Solutions och Beijer Refs organisation på Nya Zeeland. Med en solid orderbok på plats redan inför 2022 ser vi fram emot att ytterligare accelerera och expandera deras verksamhet. Det känns också bra att ha slutfört förvärvet av Patton Albury. De har ett dedikerat team som besitter en omfattande kunskap inom HVAC/R-marknaden. Kombinationen av dessa två förvärv utökar ytterligare vår portfölj i Oceanien och kommer att generera stora möjligheter för våra kunder.

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se