Beijer Ref genomför nytt förvärv i Sydafrika

Publicerad: 21 Sep 2022
Beijer Ref har tecknat avtal om att förvärva samtliga tillgångar i Transport Cooling SA, en distributör av transportkyla till lastbilar och trailers. Bolagets geografiska täckning består idag av sju filialer i Sydafrika samt en filial i Namibia. Årsomsättning uppgår till cirka 150 miljoner SEK.

Transport Cooling SA är en operativ enhet inom GEA Africa, som ägs av GEA Group AG. Genom åren har GEA etablerat goda relationer inom segmentet transportkyla i södra Afrika. Sedan 1964 har Transport Cooling SA haft exklusivt distributionsavtal med Thermo King, som är en global branschledare inom transportkyla. Verksamheten består idag av cirka 90 anställda och deras kundbas omfattar cirka 400 kunder.

Transport Cooling SA kommer att integreras i Beijer Refs filialnätverk i Afrika men verka under eget varumärke. Förvärvet förväntas ha en mindre påverkan på Beijer Ref-koncernens resultat och ställning.

Christopher Norbye, CEO Beijer Ref, kommenterar:
- Transportkyla är ett nytt marknadssegment för oss och vi är glada över att få välkomna Transport Cooling SA till Beijer Ref-koncernen. Det är ett välskött bolag som erbjuder och servar mer än 150 produkter inom transportkyla. Med över 40 års erfarenhet från industrin har bolaget en kunnig ledningsgrupp som kommer fortsätta att vara en central del av verksamhetens framtida utveckling.

Parterna har undertecknat ett bindande avtal, varefter konkurrensmyndigheten i Sydafrika nu kommer att granska affären. Övertagandet är beräknat att ske under Q1 2023.

På bild: Christopher Norbye, CEO & President Beijer Ref
Foto: Beijer Ref

Annons
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
17 Nov, 2022
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Stockholm, Sverige
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Ny annons AQS Mitsubishi
  • Kylma
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Dahl knapp 2022-09

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se