Beijer Ref förvärvar ungersk HVAC-distributör

Publicerad: 24 Jun 2024
Beijer Ref har tecknat ett avtal om att förvärva 80 procent av aktierna i Cool4U, med en option att förvärva resterande andel. Cool4U beskrivs vara en ledande HVAC-distributör i Ungern som tillgodoser lösningar för både bostäder och kommersiella projekt. Bolaget har en årlig omsättning på cirka 500 miljoner kronor och uppges ha god lönsamhet.

Cool4U, som grundades 2001, har sitt huvudkontor i Szarvas, Ungern, och beskrivs tillhandahålla ett omfattande produktsortiment inom HVAC-sektorn. Cool4U kommer fortsätta att verka under eget varumärke, såväl inom distribution som marknadsföring. Förvärvet förväntas ha en mindre positiv påverkan på Beijer Refs resultat.

Parterna har tecknat ett bindande avtal och transaktionen måste godkännas av konkurrensmyndigheten i Ungern och en FDI screening (granskning av utländska direktinvesteringar) kommer också att genomföras som villkor för slutförandet av transaktionen.

Christopher Norbye, CEO Beijer Ref, kommenterar:
- Cool4U har en stark varumärkeskännedom i regionen och stärker ytterligare vårt erbjudande inom HVAC-sektorn. Bolagets breda produktsortiment, tillsammans med deras omfattande erfarenhet och engagemang, gör att vi kan erbjuda ännu fler lösningar till våra kunder. Vidare stöder förvärvet vår strategi att diversifiera vår produktportfölj och utöka verksamhetens marknadsnärvaro. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget och dess varumärke tillsammans med den befintliga ledningen.

På bilden: Christopher Norbye
Foto: Beijer Ref

11 Aug, 2024
16th IIR-Gustav Lorentzen Conference
College Park, USA
27 Aug, 2024
China Heat Pump Conference 2024
Shenzhen, Kina
30 Sep, 2024
Interclima
Paris, Frankrike
8 Okt, 2024
Chillventa 2024
Nürnberg, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Svalinn_2024 AQS
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se