Assemblin växer inom kylteknik genom förvärv av finska KK-Kylmäpalvelu

Publicerad: 3 Nov 2020
Assemblin förvärvar det finska kylteknikbolaget KK-Kylmäpalvelu med verksamhet i Helsingfors med omnejd, samt i Salo genom det helägda dotterbolaget Salon Kylmäpojat, samt i östra Finland genom dotterbolaget Karjalan Kylmäpalvelu. Verksamheterna har en total årsomsättning på cirka 60 MSEK per år och sysselsätter cirka 35 personer.

KK-Kylmäpalvelu Oy beskrivs som ett väletablerat kylservicebolag med erbjudande både riktat mot privatpersoner och företag. Den huvudsakliga omsättningen kommer dock från ramavtal med kommuner, bolag inom dagligvaruhandeln och finska försvarsmakten. Företaget grundades 1990 och har sedan dess haft en stadig tillväxt och god lönsamhet. I förvärvet ingår också dotterbolagen Salon Kylmäpojat och Karjalan Kylmäpalvelu.

– KK-Kylmäpalvelu med dotterbolag är välrenommerade bolag med god lönsamhet. Vi är särskilt imponerade över deras sälj- och serviceorganisation samt konkurrenskraftiga verksamhet. De har en verksamhet och en kundbas som kompletterar vår verksamhet mycket väl. Jag är mycket glad över att kunna hälsa medarbetare och kunder välkomna till Assemblin, och är övertygad om att vi kommer att kunna addera värde till varandra, säger Magnus Eriksson, vd och chef för affärsområde Assemblin i Finland.

– Vi har tidigare identifierat kylteknik som ett strategiskt satsningsområde, så detta förvärv passar oss såväl strukturellt som geografiskt. Vi får samtidigt en starkare marknadsposition vilket är önskvärt för Assemblin i Finland, kommenterar Mats Johansson, koncernchef och vd för Assemblin.

Fotograf: Assemblin

Annons
16 Aug, 2022
ARBS
Melbourne, Australien
21 Sep, 2022
Refrigeration & HVAC Indonesia
Jakarta, Indonesien
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi Ny annons AQS
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se