Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Assemblin utför omfattande multiprojekt med miljöprofil i Linköping

Publicerad: 29 Jan 2021
Assemblin har fått uppdraget att utföra multitekniska installationer inom el, säkerhet, ventilation och VS i den nya stadsdelen Ebbepark i centrala Linköping. Entreprenadsumman uppgår till cirka 84 MSEK.

Assemblin utför projektet i en byggnad i Kv Dynamiken på uppdrag av ett av Linköpings kommunägda fastighetsbolag, Lejonfastigheter. I den ena delen av fastigheten (Färgeriet) byggs skollokaler för Tunvallaskolan och Fridtunaskolan och i den andra delen byggs kontorslokaler för flera av kommunens verksamheter. Byggnaden kommer totalt att bli cirka 14 100 kvadratmeter stor, varav 2 400 kvadratmeter blir garage. Lokalerna blir flexibla och ska kunna ställas om mellan kontor och skola om behoven förändras med tiden.

Byggnaden kommer att ha mycket god miljöprestanda och ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Detta är verkligen ett multitekniskt uppdrag, där vi installerar solceller, automation, brand- och inbrottslarm, passersystem och lås. Det blir en del utmaningar med samordning så att allt arbete fungerar samtidigt, inte minst måste logistiken planeras noggrant, berättar Joakim Karlsson, filialchef Assemblin El.

– Installationerna i en byggnad som denna, där kraven för olika användningsområden ska kombineras, blir alltid omfattande. Vår lösning innebär att vi monterar elva ventilationsaggregat och över 200 kylbafflar för att uppnå optimal funktion, säger Peter Hjertström, filialchef Assemblin Ventilation.

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ny annons
  • knapp
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se