Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Assemblin stärker kompetens inom värmepumpar och ökar marknadsnärvaro nordväst om Stockholm genom förvärv

Publicerad: 8 Okt 2021
Genom förvärv av Grillby & F100 Rör AB (GF100) stärker Assemblin VS sin närvaro i Enköping med omnejd. GF100, som är nischade inom det expansiva segmentet värmepumpar, har 20 anställda och en årsomsättning på cirka 50 MSEK.

GF100 har en nästan 60-årig historia och är idag ett välrenommerat bolag specialiserat på värmepumpsinstallationer mot konsument- och fastighetsmarknaden, men har även traditionell värme- och sanitetsverksamhet. Verksamheten har kontor i Grillby och verkar främst i Enköping, Västerås, Uppsala och norra Stockholm.

– GF100 har hög kompetens inom b la värmepumpar, som är ett spännande och växande område, inte minst drivet av den ökade efterfrågan på förnyelsebar energi. Genom detta förvärv fortsätter vi att bygga en starkare bas i Stockholmsområdet. Jag är mycket glad över att kunna hälsa nya medarbetare och kunder välkomna till Assemblinfamiljen, säger Andreas Aristiadis, vd och chef för affärsområde Assemblin VS.

Bolagets omsättning består av cirka 65 procent projektverksamhet och 35 procent serviceuppdrag (inklusive värmepumpsinstallationer). De flesta projekt innehåller en energicentral i form av en värmepumpsanläggning. Utöver detta installeras cirka 40-50 värmepumpar hos privatpersoner varje år.

– Vi upplever att vi och Assemblin har samma fokus på kvalitet, kultur och kompetens. Med ett större installationsbolag som ägare får vi tillgång till ett större nätverk som vi kan utbyta resurser och erfarenheter med, vilket kommer att komma både våra medarbetare och kunder tillgodo, säger Theresa Östman, vd på GF100.

På bilden: Andreas Aristiadis, vd Assemblin VS
Fotograf: Fond & Fond

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • knapp
  • Kylma
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se