Assemblin installerar vid expanderande Falu lasarett

Publicerad: 10 Nov 2022
Assemblin har fått ytterligare ett större installationsuppdrag vid Falu lasarett, som nu gör om- och tillbyggnader för att möta behovet av ökad vårdkapacitet inom Region Dalarna. Ordervärdet uppskattas till cirka 60 MSEK.

Assemblin utför installationer för värme, sanitet, gas och kyla vid det omfattande projektet som startat vid lasarettet. Ordervärdet är omkring 60 MSEK och uppdraget utförs som totalentreprenad i samverkan med vår beställare Byggdialog.

- Vi har under lång tid arbetat tillsammans med Byggdialog och Region Dalarna där vi genomfört entreprenader med gott samarbete. Med detta uppdrag fortsätter nu vår kompetenta projektorganisation att i samverkan leverera en tekniskt komplex byggnad med höga miljökrav, berättar Andreas Aristiadis, vd och chef för affärsområde Assemblin VS.

Lasarettet utökar genom projektet sin kapacitet inom högteknologisk vård och förbättrar samtidigt patientsäkerheten och arbetsmiljön för sina medarbetare. De nya ytorna tillförs genom att den befintliga akutmottagningen byggs på med sex våningsplan och dessutom sker en ombyggnad på två plan. Totalt omfattar projektet cirka 10 700 kvm inom bland annat IVA- och röntgenavdelningarna. Arbetet har startat under hösten och beräknas vara avslutat under hösten 2026. Bygget projekteras för att uppnå nivå Guld i Miljöbyggnad.

Fotograf: Arkitema

 

Annons
Din ort
Svalinn_2024 AQS
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se