Assemblin förvärvar kylföretag i Jönköping

Publicerad: 4 Nov 2022
Tidigare i år inledde Assemblin en satsning på kylteknik och genom detta förvärv säger sig Assemblin få en viktig hörnsten i sin kylsatsning i Jönköpingsregionen. MIS etablerades 2017 och erbjuder installation och service av kylsystem, främst till industri och butiker, och värmepumpar.

MIS Värme & Kyla AB, med verksamhet i Jönköping och omnejd, har en årsomsättning på cirka 5 MSEK. Kylverksamheten blir en egen enhet i Assemblins befintliga ventilationsverksamhet i Jönköping.

- Klimatomställningen driver efterfrågan på kvalificerade, miljöeffektiva kyllösningar. MIS har ett gott rykte på marknaden och kompletterar den serviceverksamhet vi har i Jönköping idag på ett bra sätt. Sedan tidigare har vi också goda erfarenheter av samverkan mellan kylservice och ventilationsservice som genererar affärer åt varandra. Tillsammans kan vi stärka vårt gemensamma erbjudande inom kyla, till exempel med energiåtgärder för kyl- och värmepumpsanläggningar där vi tar ansvar för helheten, säger Håkan Ekvall, vd och affärsområdeschef för Assemblin Ventilation.

- MIS och Assemblin kompletterar varandra på ett bra sätt, och tillsammans får vi ett mer heltäckande erbjudande. Jag är övertygad om att detta steg gör oss starkare och ger oss bättre möjligheter att kunna svara mot den växande efterfrågan på kylsystem och värmepumpar, säger Mikael Stark på MIS.

På bilden: Mikael Stark och Otto Stark
Foto: Assemblin

Annons
30 Nov, 2022
53rd International HVAC&R Congress and Exhibition
Belgrad, Serbien
1 Dec, 2022
CIAAR
Shanghai, Kina
8 Dec, 2022
REFCOLD India
Ahmedabad, Indien
6 Feb, 2023
AHR Expo
Atlanta, USA
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • AQS Produkter
  • Dahl knapp 2022-09
  • Ahlsell
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se