Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Assemblin avtalar om förvärv av Finlands största systemleverantör av energilösningar

Publicerad: 27 Maj 2021
Assemblin fortsätter att leda transformationen mot hållbara och koldioxidneutrala tekniska system för byggnader genom förvärv av Tom Allen Senera (TAS), Finlands största installatör av energilösningar, med en årsomsättning på cirka 300 MSEK och drygt 90 medarbetare. TAS är en ledande installationsintegratör för energisystem som kombinerar bergvärmelösningar med värmepumpar, kylsystem och andra energisystem för att erbjuda hållbara och intelligenta lösningar.

TAS beskrivs som en ledande installationsintegratör för energisystem som kombinerar bergvärmelösningar med värmepumpar, kylsystem och andra energisystem för att erbjuda hållbara och intelligenta lösningar. Den breda kundbasen består av företag inom detaljhandeln, bostäder, kommersiella fastigheter, kontor och privatkunder i hela Finland.

– Vi är mycket imponerade av den resa som Tom Allen Senera hittills har gjort och deras höga tekniska kompetens, kundfokus och innovationsförmåga. Vi ser fram mot att arbeta tillsammans och hjälpa våra kunder att energieffektivisera sina fastigheter och reducera sina koldioxidutsläpp, säger Mats Johansson, vd och koncernchef på Assemblin.

– Vi har en passion för att erbjuda de bästa energilösningarna för våra kunder och bidra till transformationen mot ett mer energieffektivt och hållbart samhälle. Vi ser fram mot nästa steg i vår utvecklingsresa tillsammans med Assemblin. Jag är övertygad om att vi ytterligare kan accelerera TAS utveckling och erbjuda fler möjligheter såväl till våra medarbetare och kunder, säger Johan Holma, vd på Tom Allen Senera.

Transaktionen är villkorad av myndigheternas godkännande.

Foto: Assemblin

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se