Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Assemblin ansvarar för installationer i Örebros nya landmärke

Publicerad: 8 Apr 2020
I januari gick startskottet för första etappen av Klöverns projekt Örebro Entré, som blir det nya landmärket vid norra infarten till Örebro centrum. Assemblin utför installationer inom VS, kyla, energi, ventilation och automation på uppdrag av Peab.

Byggnaden blir med sina 14 våningar en av Örebros högsta. Större delen av ytan kommer att upptas av Scandic Hotel, som flyttar in i nio våningsplan i början av 2022. Hotel Scandic Örebro Central, som blir namnet på det nya hotellet, får en kapacitet på cirka 160 rum. Resterande våningsplan utgörs av kontorslokaler.

– I det här projektet ligger stort fokus på säkerhet och hållbarhet. Byggnaden får bland annat dubbla system för värme och kyla samt återvinning av energi från avlopp och kökskyla, berättar Martin Hedberg, filialchef vid Assemblin VS i Örebro.

Projektet drivs i samarbete mellan Assemblins filialer i Örebro och Västerås. Den totala ordersumman uppgår till omkring 27 miljoner kronor.

– Det känns väldigt roligt att vi fått förtroendet att utföra detta uppdrag åt Peab. En styrka i projektet är det nära samarbetet med våra kollegor inom automation och VS, säger Robin Bergström, filialchef för Assemblin Ventilation i Västerås.

Platsen för Örebro Entré är ett tidigare spårområde som nu utvecklas och ger ett lyft åt stadens entré norrifrån. Här finns sedan tidigare bland annat resecentrum, kommunhus, rättscentrum, polishus och Skatteverket. Assemblin är även engagerade i bygget av Thorén Business School i samma område.

Illustration: Archus Arkitektur

 

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Kylma
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • knapp
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se