Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Armatec förvärvar NordiCold AB

Publicerad: 1 Jul 2021
Armatec koncernen, som ingår i Ernströmgruppen, har förvärvat 100 % av aktierna i NordiCold AB.

Nordicold är en svensk leverantör inom kyl- och ventilationsbranschen som utvecklar, marknadsför och säljer ett noggrant utvalt produktsortiment inom fläktar och komponenter för kyla, värme och VVS. Med en bred kunskap inom detta produktområde och stort fokus på kundbehov och teknisk utveckling har Nordicold sedan 1968 utvecklad verksamheten till att idag omsätta ca 50 MSEK med 12 anställda i Göteborg. 

Bolaget har byggt sitt varumärke genom att utveckla dess kärnvärden genom långsiktiga relationer med personligt engagemang, kompetens och helhetssyn. Elisabeth Alfredsson och Hans Jannemark väljer nu att överlåta bolaget, de kommer fortsätta att leda verksamheten och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med kunder och leverantörer. 

- Som ägare till Nordicold vill vi se att verksamheten fortsätter utvecklas. Armatec är en stark och kompetent ägare som kan ge bättre möjligheter att utveckla verksamheten samtidigt som det stärker Armatecs strategiska satsning i att bli en heltäckande partner till sina kunder, säger Elisabeth Alfredsson, VD NordiCold.

- Armatec koncernen är sedan tidigare starka inom VVS och Industri och Nordicold kompletterar med sin starka position inom kyla denna verksamhet väl. Jag ser fram emot den kommande resan att fortsätta utveckla Nordicolds sortiment och kunder och är glad över att Elisabeth Alfredsson och Hans Jannemark ägare till Nordicold har valt Armatecgruppen som ny ägare, säger Fredrik Ståhl, CEO Armatecgruppen.

Foto; Ernströmgruppen
På bilden från vänster: Fredrik Ståhl, Elisabet Alfredsson, Hans Jannemark

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • AQS Produkter
  • knapp
  • Kylma
  • Ahlsell
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se