Åländskt företag kliver in i Nordic Climate Group

Publicerad: 17 Jan 2024
Nordic Climate Group får ytterligare en geografisk bas genom förvärvet av åländska HP Kyla & Värme AB i Mariehamn. I köpet ingår även dotterbolaget HP Klimatservice AB i svenska Vagnhärad. Tillsammans omsätter bolagen cirka 67 miljoner SEK och har 35 anställda i Mariehamn samt 7 anställda i Vagnhärad.

Utöver etableringen på Åland säger Nordic Climate Group att tillskottet även innebär att man förstärker sin position i östra Sverige. HP Kyla & Värme levererar kylservice och installationer till kommersiella kunder samt fastighetsägare. HP Klimatservice kompletterar med styr och övervakning samt värmepumpar både till kommersiella kunder och konsumenter.

- Vi har under lång tid utvärderat vilket hem som HP har bäst förutsättningar att utvecklas i. Med Nordic Climate Groups snabba tillväxt och tydliga inriktning på naturliga köldmedier kändes beslutet om en anslutning till dem logisk. HP har utöver basen i Mariehamn och verksamheten i Vagnhärad goda förutsättningar att samarbeta i Finland tillsammans med Nordic Climate Groups finska verksamhet MV-Jäähdytys. Då kommer Nordic Climate Groups befintliga etableringar i båda länder väl till pass, säger Leif Nordlund, Styrelseordförande i HP Kyla & Värme AB och Industrial Advisor hos Evolver Investment Group AB.

Grunden i Nordic Climate Groups verksamhet är en stark lokal marknadsposition. Det innebär att HP Kyla & Värme och HP Klimatservice, precis som de andra bolagen som ingår i gruppen, bibehåller sitt lokala varumärke, tidigare bolagsledning kvarstår och nuvarande verksamhet samt kunder prioriteras.

- Åland är en ny marknad för oss, men en viktig länk mellan Sverige och Finland. Vi välkomnar även deras kunnande inom naturliga köldmedier, i synnerhet CO2, samt att de är aktiva på värmepumpsidan inklusive styr och övervakning. De passar väl in i vår målsättning att alltid leverera maximal energieffektivitet och minimalt klimatavtryck till våra kunder. Vi gläds återigen att ett välskött bolag med goda utvecklingsmöjligheter väljer Nordic Climate Group, säger Fredrik Gren, koncernchef, Nordic Climate Group.

 

Annons
12 Mar, 2024
53rd AiCARR International Conference
Milano, Italien
12 Mar, 2024
MCE Mostra Convegno
Milano, Italien
8 Apr, 2024
China Refrigeration
Peking, Kina
16 Apr, 2024
HVAC & Refrigeration Live
London, Storbritannien
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Svalinn_2024
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se