Aira kliver in på den italienska marknaden

Publicerad: 14 Nov 2023
Med start den 14 november lanserar Aira sitt erbjudande på den italienska marknaden. Ambitionen är att under det kommande decenniet fånga upp 1 miljon italienska hushåll, som därmed skulle lämna gas till förmån för värmepumpar när det kommer till att värma sina hus.

I Italien använder fortfarande 67% av hushållen fossila bränslen för uppvärmning, det framgår av ett pressmeddelande från Aira där man avslöjar bolagets kliv in på den italienska marknaden. Elektrifiering av uppvärmningssektorn beskrivs vara en avgörande faktor för att möta Italiens och Europas Fit-for-55-mål.

Aira säger sig kunna göra övergången prisvärd och tillgänglig med ett erbjudande som omfattar en allt-i-ett-plan, en komfortgaranti och åtagande om order till installation på 30 dagar, utan några några intitiala investeringskostnader för slutkunden. Dessutom uppges italienska kunder gynnas av en subventionerad finansieringslösning och stöd för att erhålla skatteavdrag, vilket ska möjliggöra en låg månatlig betalningsplan.

Till att börja med finns Airas erbjudande tillgängligt i sex regioner - Lombardiet, Piemonte, Lazio, Marche, Abruzzo och Umbrien. Idag består Aira Italien av ett team på 150 personer som omfattar energiexperter, tekniker och kommersiella funktioner. Genom förvärvet av installationsföretaget TermoCinque i Marche tidigare i år har Aira även säkrat lokala specialister och den nödvändiga italienska marknadsexpertisen. Ambitionen är att anställa 4000 medarbetare under de kommande tio åren och etablera Aira Academies över hela Italien för att utbilda ytterligare tekniker inom ren energi. 

Mats Ulriksson, Aira Italiens vd, säger:
- Vi är glada att föra över vår erfarenhet inom den rena energi- och hållbarhetssektorn till Italien. Med vår passion och expertis inom innovation och hållbarhet har vi ambitionen att bli huvudaktörer i landets energiomställning, främja ekonomisk tillväxt och minska miljöpåverkan. Tillsammans kan vi bygga en ljusare och grönare framtid. 

Martin Lewerth, Aira Group vd, säger:
- Italien är en avgörande marknad att dekarbonisera, som en av Europas mest befolkade länder och med en penetrationsgrad av värmepumpar på endast 6%. Vi är glada att få introducera Airas innovativa hemenergilösning i Italien och vi är övertygade om att vårt erbjudande, som inkluderar betydande kostnadsbesparingar för konsumenterna utan behovet av livsstilsförändringar och en modell utan initial betalning, kommer att välkomnas. Vi är här för att påskynda den viktiga och mycket behövda övergången från smutsiga gaspannor till rena värmepumpar.

Annons
Din ort
Svalinn_2024 AQS
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se