Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Ahlsells hållbarhetsarbete belönas med guld av EcoVadis

Publicerad: 29 Sep 2021
För sjätte året i rad har Ahlsells hållbarhetsarbete utvärderats av analysföretaget EcoVadis. I år nåddes en ny milstolpe när Ahlsell för första gången belönades med guld som ett erkännande av företagets fokuserade arbete för att göra det enklare att bygga ett mer hållbart samhälle.

- Ett guld i EcoVadis innebär att vi stärker vår position som en mer hållbar partner till våra kunder. Även för våra leverantörer är det en trygghet att veta att vi nått guld. Det betyder att vi kompletterar deras fokus på hållbarhet och kan ge ett starkare erbjudande till våra gemensamma slutkunder, säger Ahlsells inköpsdirektör Karolina Hagberg Chinell.

EcoVadis globala nätverk har hittills analyserat mer än 75 000 företag som bedöms och ges poäng från 0 till 100. Bedömningen bygger på 21 kriterier inom områdena miljö, HR inklusive medarbetarrättigheter, etik och hållbara inköp. I år höjde sig Ahlsell 12 punkter – från 56 till 68 av sammanlagt 100 möjliga poäng.

- Utöver att EcoVadis ger våra kunder en objektiv tredjepartsvärdering av vårt hållbarhetsarbete så får vi själva en tydlig bild av hur vi kan bli ännu bättre. Resultatet markerar startskottet för nya förbättringsprojekt och är ett bra verktyg för att uppmärksamma svagare områden eller eventuella luckor i vår hållbarhetsstrategi, säger Joakim Kämpe, hållbarhetsutvecklare på Ahlsell.

Resultatet 2021 innebär att Ahlsell placerar sitt hållbarhetsarbete bland de bästa två procenten i sin kategori.

Fotograf: Ahlsell Sverige AB

På bilden: Joakim Kämpe, hållbarhetsutvecklare; Ahlsell och Karolina Hagberg Chinell, Inköpsdirektör och ESG-ansvarig, Koncern, Ahlsell

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • knapp
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se