Ahlsell levererar kyla till toppmodern laboratoriebyggnad

Publicerad: 6 Maj 2021
I anslutning till AstraZenecas anläggning i Mölndal utvecklas just nu GoCo Health Innovation City. Det är ett nytt innovationskluster inom hälsa, som ska locka forskare och entreprenörer från hela världen. Först på plats är det japanska företaget Fujirebio Diagnostics, som är specialiserat på cancerdiagnostik. Till hösten flyttar man in i en ny, toppmodern laboratoriebyggnad, där fläktkonvektorer från varumärket Atisa ger ett behagligt inomhusklimat.

Åsens Projekt är ett av tre dotterbolag i VVS-koncernen Åsens Group. Företaget arbetar främst med entreprenader och aktörer i centrala Göteborg, där bland annat komplexa arbeten i form av stambyten, lägenhetsrenoveringar samt VVS-installationer i nybyggnationer ingår.

Just nu pågår installationerna i det japanska företaget Fujirebio Diagnostics laboratoriebyggnad i GoCo Health Innovation City. Det är en komplex anläggning, som bland annat omfattar ventilation och gas till olika applikationer, men också installationer, som ska bidra till ett att skapa ett behagligt inomhusklimat för laboratoriets medarbetare.

Åsens Projekt samarbetar sedan länge med Ahlsell, som erbjuder både kunskap och ett brett sortiment när det gäller alla slags installationer. Det här är dock första gången man har kontakt med Kyl.

Projektet påbörjades i mitten av 2020, och vid årsskiftet levererades 24 fläktkonvektorer från det italienska varumärket Atisa. De varvtalsstyrda EC motorerna har många fördelar, bland annat när det kommer till energiförbrukning, ljudnivå och livslängd.

- Vi tittar på helheten när vi gör våra inköp och Ahlsell erbjöd en ekonomiskt hållbar lösning. Ett vattenburet system är även bra ur energisynpunkt och används därför på många platser, säger Jonas Ejdebäck som är projektchef på Åsens Projekt.

Ahlsell har även levererat övrigt VS-material till Åsens Projekt, vilket bland annat omfattar alla rör som krävs vid installationen av de 24 fläktkonvektorerna.

- För vår del är det en jätteutmaning att bygga upp den här typen av laboratoriemiljö med allt vad det innebär av olika typer av installationer. Vi växer med uppgiften och är glada över det fina samarbetet som vi har både med byggentreprenören och våra leverantörer, avslutar Jonas Ejdebäck.

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Kylma
  • Bravida
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se