Ahlsell investerar ännu mer i Logistikcentrum Hallsberg

Publicerad: 25 Okt 2022
En stark framtidstro och ytterligare tillväxtambitioner ligger bakom Ahlsells beslut om ännu en stor investering i det svenska logistikcentrumet i Hallsberg. Inom kort inleds arbetet med att expandera genom att etablera en ny site i närheten av den befintliga logistikverksamheten.

Ahlsells logistikcentrum i Hallsberg är hjärtat i koncernens svenska verksamhet. Det är ett av Europas största i sitt slag och beskrivs även vara en av Nordens viktigaste knutpunkter för transporter. Anläggningen omfattar cirka 235 000 kvadratmeter och med 1 000 medarbetare är Ahlsell den största privata arbetsgivaren i kommunen. Sedan det förra större investeringsprojektet kommunicerades 2015 har den hanterade försäljningsvolymen i Hallsberg nästan fördubblats.

Nu har styrelsen fattat beslut om att ytterligare satsa och utveckla logistikverksamheten i Hallsberg. Den här gången handlar det om att expandera genom att etablera en ny site helt nära den befintliga logistikverksamheten. Bakgrunden är en stark framtidstro och ytterligare tillväxtambitioner både kring kapacitet och kunderbjudande.

- Vi fortsätter att bygga vidare på vår framgångsresa och säkerställer expansionsutrymme för ett fortsatt offensivt Ahlsell. Genom att utveckla verksamheten i Hallsberg skapar vi ytterligare mervärden för våra kunder och leverantörer. Det är ett beslut som går i linje med vårt kundlöfte att förenkla våra kunders vardag, säger Mikael Sundström, vd för Ahlsell Sverige AB.

Under de senaste åren har Ahlsell investerat i sin logistikorganisation som anpassats till fortsatt tillväxt och nya processer i verksamheten. Man har även gjort en rad materiella investeringar som stöttar de operativa processerna.

- Det känns väldigt roligt att vi fortsätter satsa på vår effektiva logistikverksamhet i Hallsberg vilket öppnar upp för nya möjligheter till utveckling och förbättring. Efter det senaste investeringsbeslutet om att bygga en ny site i Hallsberg inleds nu arbetet med projektering och upphandling. Målsättningen är att vi ska kunna sätta spaden i marken så fort som möjligt, säger Daniel Johansson, logistikdirektör Ahlsell Sverige AB.

Investeringen uppgår till cirka 1 miljard SEK, varav 800 MSEK i byggnader och mark samt 200 MSEK i utrustning. Projektet beräknas vara genomfört i mitten av 2024. 

Annons
15 Feb, 2024
Acrex India
New Delhi, Indien
26 Feb, 2024
HVAC R Saudi
Riyadh, Saudiarabien
27 Feb, 2024
Warsaw HVAC Expo
Warsawa, Polen
12 Mar, 2024
MCE Mostra Convegno
Milano, Italien
Visa fler händelser
Din ort
AQS
  • Dahl knapp 2022-09
  • Kylma
  • Ahlsell
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se